Site icon βιοΠοιότητα

Βιολογική Φάβα Λαθούρι – ΒΙΟβλαστός

BIOβλαστός

Ο σεβασμός στο περιβάλλον και η αναζήτηση αγνών προϊόντων της ελληνικής υπαίθρου για τη σωστή διατροφή και υγεία , μας οδήγησε στην συνεργασία με μικρούς παραγωγούς, οι οποίοι με μεράκι και αγάπη καλλιεργούν πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα άριστης ποιότητας και γεύσης .

Φάβα Λαθούρι

Η φάβα είναι ένα μεσογειακό έδεσμα και σε περιόδους νηστείας είναι το ιδανικό υποκατάστατο του κρέατος.

Το λαθούρι από το οποίο προέρχεται η φάβα ένα είδος φυτού είναι πλούσια σε βιταμίνη Β1 , σίδηρο , χαλκό , φώσφορο κάλιο , μαγνήσιο , και θυλλικό οξύ . Ενώ η κατανάλωσή της μας προσθέτει ελάχιστες θερμίδες .

Συνταγή φάβα Βιοβλαστός

ΥΛΙΚΑ.

500γρ φάβα Βιοβλαστός 2 κρεμμύδια 1½ λίτρο νερό 1/4 φλ. ελαιόλαδο θυμάρι, αλάτι .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε τη φάβα σε μπολ και την καλύπτουμε με νερό. Αφήνουμε 30΄ να μουλιάσει. Τη στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα πλασοτέ με χοντρή βάση το λάδι

Σε μέτρια φωτιά αφήνουμε τα χοντροκομμένα κρεμμύδια με το θυμάρι για 7΄-8,΄ να γίνουν διάφανα και να μαλακώσουν Προσθέτουμε τη φάβα και το νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση .

Αφού βράσει αφαιρούμε το θυμάρι . Αφήνουμε τη φάβα να βράσει για περίπου 40′ μέχρι να λειώσει . Την πολτοποιούμε με τη ράβδο ή στο μπλέντερ . Σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο και κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο .

Διατροφικά στοιχεία ανα 100 γρ

Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ

Exit mobile version