Site icon βιοΠοιότητα

Βιολογικό Αλεύρι από δίκοκκο σιτάρι ολικής αλέσεως – ΒΙΟβλαστός

BIOβλαστός

Ο σεβασμός στο περιβάλλον και η αναζήτηση αγνών προϊόντων της ελληνικής υπαίθρου για τη σωστή διατροφή και υγεία , μας οδήγησε στην συνεργασία με μικρούς παραγωγούς, οι οποίοι με μεράκι και αγάπη καλλιεργούν πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα άριστης ποιότητας και γεύσης .

Αλεύρι από δίκοκκο σιτάρι ολικής αλέσεως

Είναι ένα από τα αρχαιότερα είδη σιταριού (12.000 π.Χ) στην αρχαία Ελλάδα. Μία από τις βασικές τροφές των αρχαίων Ελλήνων ήταν το ψωμί. Δεν έτρωγαν όμως ψωμί από σιτάρι, καθώς το σιτάρι το είχαν ως τροφή για τα ζώα.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη συζήτηση γύρω από το θέμα της γλουτένης και της αρνητικής της επίδρασης στην πέψη και την κυκλοφορία του αίματος.

Ως αποτέλεσμα, έρχονται στο προσκήνιο αλεύρια με λίγη ή καθόλου γλουτένη και πληθώρα θρεπτικών συστατικών για να αντικαταστήσουν αυτά που χρησιμοποιούσαμε μέχρι τώρα.

Το αλεύρι από δίκοκκο σιτάρι (triticum dicocum), περιέχει ένα πολύ μικρό ποσοστό γλουτένης, το οποίο μάλιστα είναι καλής ποιότητας και πλήρως αφομοιώσιμο από τον οργανισμό και επομένως δεν τον επιβαρύνει καθόλου.

Το Αλεύρι ολικής άλεσης από δίκοκκο σιτάρι ,είναι αποτέλεσμα ολικής άλεσης του αποφλοιωμένου δίκοκκου σιταριού.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν κανονικό αλεύρι και να το αντικαταστήσει πλήρως σε οποιαδήποτε συνταγή και να δημιουργήσει μια θρεπτική και εύπεπτη εκδοχή της

Τώρα με το νέο αλεύρι, οι λάτρεις της υγιεινής διατροφής έχουν τη δυνατότητα να παρασκευάσουν κατ’οίκον λαχταριστά και υγιεινά αρτοπαρασκευάσματα όπως ψωμί, κέικ, κριτσίνια, με ελληνική παραδοσιακή γεύση

Διατροφικά στοιχεία ανα 100 γρ

Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ

Exit mobile version