Site icon βιοΠοιότητα

Φιλέτο μπούτι βιολογικό κοτόπουλο – BIOGRECO

Η ιστορία της BIOGRECO ξεκινάει το 2001. Τρεις νέοι που επέλεξαν να ζήσουν με τις οικογένειές τους στη Λακωνία, ο Σταύρος Αργυρόπουλος και ο Μπάμπης Λύρας, γεωπόνοι ζωοτέχνες και ο Μελέτης Γιαννάκος, αγρότης, ‘’έβαλαν στοίχημα’’ να τοποθετήσουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ, το κοτόπουλο όπως ήταν παλιά. Αγνό, αυθεντικό με γεμάτη γεύση αλλά ταυτόχρονα πιστοποιημένο, ασφαλές και υγιεινό.

Συνδυάζοντας την επιστημονική γνώση με την αγροτική εμπειρία, έπειτα από δοκιμές μηνών κατάφεραν να παρουσιάσουν στην ελληνική αγορά το πρώτο νωπό πιστοποιημένο βιολογικό κοτόπουλο (Οργανισμός Πιστοποίησης ΔΗΩ).

Σήμερα η BIOGRECO αποτελείται από 4 οικογενειακές πτηνοτροφικές μονάδες, από τη συνεργασία των οποίων προκύπτει μια παραγωγή περίπου 200,000 βιολογικών κοτόπουλων ανά έτος.

Φιλέτο μπούτι νωπό βιολογικό κοτόπουλο

Τα πιστοποιημένα βιολογικά κοτόπουλα παραγματικά διαφέρουν.

Τα νωπά κοτόπουλα, ολόκληρα και τεμαχισμένα βρίσκονται στην αγορά εντός 24 ωρών από τη σφαγή. Διατηρούνται και μεταφέρονται στους 0-4 βαθμούς κελσίου. Αυτή είναι και η ενδεδειγμένη θερμοκρασία συντήρησης στο οικιακό ψυγείο.

Διατίθενται μόνο συσκευασμένα και φέρουν 2 ετικέτες που παρέχουν τις εξής πληροφορίες:

Φιλέτο μπούτι κατεψυγμένο βιολογικό κοτόπουλο

Τα κατεψυγμένα κοτόπουλα, ολόκληρα ή τεμαχισμένα καταψύχονται στους -40 βαθμούς κελσίου αμέσως μετά τη σφαγή. Συντηρούνται και μεταφέρονται στους -18 βαθμούς κελσίου. Αυτή είναι και η ενδεδειγμένη θερμοκρασία συντήρησης σε οικιακό καταψύκτη ή ψυγειοκαταψύκτη.

Διατίθενται μόνο συσκευασμένα και φέρουν 2 ετικέτες που παρέχουν τις εξής πληροφορίες:

Exit mobile version