Ελληνικό Βιολογικό Μοσχάρι – A. Farm


Αποτέλεσμα εικόνας για φάρμα A farm

Η Aρκαδική Οικολογική Φάρμα (A. Farm) δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει την καλύτερη δυνατή ποιότητα κρέατος. Όνειρο ζωής για τους δύο επιχειρηματίες ξεκινούν τον Νοέμβριο του 2001 την κατασκευή ενός οικολογικού πάρκου στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης και συγκεκριμένα στο χωριό Κολλίνες.

Μία ιδέα πρωτοποριακή για την εποχή καταλήγει το 2012 να ανοίγει την πόρτα της στο κοινό αφού πλέον όλα τα ζώα (μοσχάρια, γουρούνια, αμνοερίφια) είναι πέρα για πέρα ελληνικά με ρίζες ελληνικές και πιστοποιημένες από το μεγαλύτερο φορέα πιστοποίησης βιολογικών προιόντων ΔΗΩ 

Τα προϊόντα της A. Farm από ελληνικό βιολογικό μοσχάρι είναι τα εξής:

  • Σβέρκος ελιά: Με ή χωρίς κόκαλο κάνει για μαγειρευτά (κοκκινιστό, λεμονάτο , στιφάδο)και είναι ιδανικό για κρεατόσουπα. Τα κομμάτια της ελιάς που είναι κοντά στο κόκαλο είναι πιο μαλακά, ενώ όσο πλησιάζουμε στις εξωτερικές πλευρές τα κομμάτια είναι λίγο πιο σκληρά και συνήθως γίνονται κιμάς. Δεν ενδείκνυται για σχάρα.

  • Σπαλομπριζολα: Οι σπαλομπριζόλες προέρχονται από το εμπροσθιο τμήμα του μοσχαριού και είναι κατάλληλες για ψητά σχάρας καθώς και για ψητά φούρνου.

  • Σπάλα: H σπάλα βρίσκεται στον ώμο του ζώου. Είναι ένα από τα καλύτερα κομμάτια του μοσχαριού με το λιγότερο λίπος. Περιλαμβάνει το χτένι της σπάλας, που είναι και το πιο μαλακό και τρυφερό από τα άλλα κομμάτια κι αυτό γιατί έχει λίγη ποσότητα κολλαγόνου. Επίσης, έχει το νουά της σπάλας και τα ποντίκια. Είναι ιδανικό για μαγειρευτά της κατσαρόλας, ψητό φούρνου ή βραστό.

  • Μπριζόλες Κόντρα: Μέρος της ράχης του ζώου που βρίσκεται μετά τις σπαλομπριζόλες. Μαζί με το φιλέτο αποτελούν το πίσω μέρος της ράχης. Είναι από τα καλύτερα μέρη του ζώου, πολύ τρυφερό και χωρίς λίπος. Με ή χωρίς κόκαλο, είναι ιδανικό σε φέτες για ψήσιμο στη σχάρα ή στο τηγάνι. Εάν όμως ζητήσετε ολόκληρο το κομμάτι μπορείτε να το ψήσετε στο φούρνο όπου γίνεται εξαιρετικό.

  • Φιλέτο: Το πιο εκλεκτό και τρυφερό κομμάτι του βοδινού. Είναι τελείως άπαχο και βρίσκεται στην εσωτερική πλευρά της σπονδυλικής στήλης και ξεκινά από τα νεφρά. Μπορούμε να το ψήσουμε ολόκληρο ή σε φέτες στο τηγάνι ή στο φούρνο. Λόγω του ότι δεν έχει καθόλου λίπος πρέπει να ψήνεται όσο το δυνατόν λιγότερο στο εσωτερικό του έτσι ώστε να μη στεγνώνει.

  • Κιλότο: Είναι κομμάτι που βγαίνει από τον τελευταίο σπόνδυλο της ράχης και το οστό της λεκάνης. Είναι από τα πιο λιπαρά κομμάτια του μοσχαριού με πλούσιο συνδετικό ιστό. Κάνει για όλα τα μαγειρευτά, γίνεται πολύ μαλακό γι΄αυτό μπορεί να γίνει και στο φούρνο. Αν κοπεί σε λεπτές φέτες μπορεί να γίνει στη σχάρα ή σε τηγάνι αντικολλητικό.

  • T-bone: Είναι μπριζόλα βοδινού κρέατος σε σχήμα Τ όπου είναι οστό με κρέας σε κάθε πλευρά. Το μεγαλύτερο είναι μία λωρίδα μπριζόλας και το μικρότερο ένα φιλέτο μπριζόλας. Λόγω του μεγέθους του και του γεγονότος ότι περιέχει κρέας από τα πλέον πολύτιμα κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος θεωρείται ένα από τα υψηλότερα σε ποιότητα κομμάτια μπριζόλας. Είναι ιδανικό για σχάρα.

  • Λάπα: Είναι η κοιλιά του ζώου. Συνήθως γίνεται κιμάς, όπου θεωρείται και ο πιο γευστικός.

  • Νουά: Είναι το κομμάτι, που βρίσκεται στο πίσω μέρος του μηρού. Ενδείκνυται για «επίσημα» δείπνα, καθώς είναι εμφανίσιμο γιατί μπορεί να μαγειρευτεί ολόκληρο, όπου κόβεται εύκολα σε λεπτές φέτες και δεν διαλύεται. Είναι εντελώς άπαχο και είναι τέλειο για ψητό της κατσαρόλας. Το ζουμί που βγάζει δένει τέλεια και κάνει πολύ ωραία σάλτσα.

  • Ουρά: Βρίσκεται στο πάνω μέρος του μπουτιού προς την ουρά του μοσχαριού. Είναι λίγο σκληρό κομμάτι γιατί δεν έχει καθόλου λίπος, αλλά για τους λάτρεις του άπαχου κρέατος συστήνεται ανεπιφύλαχτα. Είναι για όλα τα μαγειρευτά και ειδικά για συνταγές που περιέχουν κρασί ή άλλα όξινα υγρά, που βοηθούν στο να μαλακώσει.

  • Χειροποίητα Μοσχαρίσια μπιφτέκια: Εξαιρετικής ποιότητας μοσχαρίσιο χειροποίητο μπιφτέκι από μοσχαρίσιο βιολογικό κιμά. Ιδανικό για τα Κυριακάτικα barbecue και όχι μόνο.
  • Τρανς: Βρίσκεται στο μπούτι. Είναι εντελώς άπαχο με αποτέλεσμα να είναι λίγο στεγνό. Κόβεται σε λεπτές φέτες (εσκαλόπ), αλλά και σνίτσελ. Μπορεί να γίνει επίσης λεμονάτο στην κατσαρόλα πάντα σε μικρές μερίδες γιατί ολόκληρο μπορεί να διαλυθεί.

  • Στρογγυλο: Βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του μπουτιού. Έχει λιγότερο λίπος από το κυλότο και λόγω του ότι έχει πλούσια περιεκτικότητα σε κολλαγόνο έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται η σάλτσα του «πλούσια». Κάνει για όλα τα μαγειρευτά της κατσαρόλας και ειδικά για κοκκινιστό.

  • Ποντίκι

  • Οσομπούκο: Το οσομπούκο όσο και το ποντίκι βρίσκονται στα μπροστινά πόδια του μοσχαριού. Το οσομπούκο έχει κόκαλο στη μέση είναι πολύ τρυφερό και επειδή έχει αρκετό κολλαγόνο είναι ιδανικό για το φούρνο τυλιγμένο σε λαδόκολα με διάφορα μυρωδικά μαζί. Το ποντίκι είναι το κομμάτι που δεν έχει κόκαλο και ενδείκνυται για τα παιδιά διότι είναι μαλακό και αυτό το ζελέ που περιέχει είναι πολύ θρεπτικό. Γι΄αυτό το λόγο βγάζει τέλεια σούπα με μεγάλη θρεπτική αξία.

  • Σνίτσελ

  • Συκώτι

  • Σιδηρόδρομος

Οργανισμός Ελέχγου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προιόντων ΔΗΩ

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close