Ελληνικό Βιολογικό Χοιρινό – A. Farm


Αποτέλεσμα εικόνας για φάρμα A farm

Η Aρκαδική Οικολογική Φάρμα (A. Farm) δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει την καλύτερη δυνατή ποιότητα κρέατος. Όνειρο ζωής για τους δύο επιχειρηματίες ξεκινούν τον Νοέμβριο του 2001 την κατασκευή ενός οικολογικού πάρκου στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης και συγκεκριμένα στο χωριό Κολλίνες.

Μία ιδέα πρωτοποριακή για την εποχή καταλήγει το 2012 να ανοίγει την πόρτα της στο κοινό αφού πλέον όλα τα ζώα (μοσχάρια, γουρούνια, αμνοερίφια) είναι πέρα για πέρα ελληνικά με ρίζες ελληνικές και πιστοποιημένες από το μεγαλύτερο φορέα πιστοποίησης βιολογικών προιόντων ΔΗΩ

Σε μία τεράστια έκταση 25.000 στρεμμάτων, τα ζώα μεγαλώνουν απόλυτα στο φυσικό τους περιβάλλον και τρέφονται αποκλειστικά με βιολογικές τροφές, όπως κριθάρι, καλαμπόκι και σόγια.
Τα προϊόντα της A. Farm από ελληνικό βιολογικό χοιρινό είναι τα εξής:
  • Λαιμός: Είναι από τα πιο τρυφερά σημεία του χοιρινού και οι μπριζόλες που παίρνουμε από αυτό θεωρούνται εξαιρετικά μαλακές και ιδανικές για ψητές στη σχάρα αλλά και στο φούρνο.

 

Χωρίς κόκαλο και σε μικρά κομμάτια μπορούν να γίνουν τηγανιά και ψητό της κατσαρόλας.

  • Σπάλα: Eίναι η ωμοπλάτη του ζώου. Είναι αρκετά λιπαρό σημείο. Περιέχει και τη «νεφραιμιά» όπου το κρέας είναι πολύ μαλακό και με το λιγότερο δυνατό λίπος.

Χωρίς κόκαλο μπορεί να γίνει ρολό αλλά και ψητό στο φούρνο. Συνήθως τα χοιρινά σουβλάκια προέρχονται από τη συγκεκριμένη πλευρά.

  • Μπριζόλες: Είναι τα πλευρά (παΐδια) του ζώου. Χωρίς λίπος εκτός από αυτό που είναι στην εξωτερική πλευρά και κάπως στεγνό αλλά αρκετά τρυφερό. Είναι κατάλληλο για ψητά σχάρας και φούρνου.

Μαζί με το φιλέτο (ψαρονέφρι) δημιουργούν ένα ωραίο σύνολο τη λεγόμενη «κορώνα» που είναι αρκετά εμφανίσιμη και ιδανική για «επίσημο» τραπέζι. Μόνο που θα πρέπει να το παραγγείλετε εγκαίρως στους κρεοπώλες μας.

  • Στήθος: Η κοιλιά είναι ένα αρκετά παχύ σημείο του ζώου. Συνήθως τεμαχίζεται και γίνεται «πατσάς». Αν όμως το καθαρίσουν οι κρεοπώλες μπορεί να γίνει ένα νοστιμότατο ρολό.

Η μπροστινή πλευρά της κοιλιάς είναι το στήθος η λεγόμενη «πανσέτα» από εκεί γίνεται το μπέηκον ή αλλιώς κομμένη σε λεπτές φέτες γίνεται στη σχάρα, στη γάστρα ακόμα και στο τηγάνι.

  • Κοιλιά (πανσέτα): Η κοιλιά είναι ένα αρκετά παχύ σημείο του ζώου. Συνήθως τεμαχίζεται και γίνεται «πατσάς». Αν όμως το καθαρίσουν οι κρεοπώλες μπορεί να γίνει ένα νοστιμότατο ρολό.

Η μπροστινή πλευρά της κοιλιάς είναι το στήθος η λεγόμενη «πανσέτα» από εκεί γίνεται το μπέηκον ή αλλιώς κομμένη σε λεπτές φέτες γίνεται στη σχάρα, στη γάστρα ακόμα και στο τηγάνι.

  • Μπούτι: Από το μπούτι προέρχονται διάφορα κομμάτια, όπως το χοιρομέρι (ζαμπόν), το νουά, το τράνς (σνίτσελ), το στρογγυλό και το κυλότο που είναι ιδανικά για κατσαρόλα και για φούρνο.
Το κάτω μέρος του μπουτιού το λεγόμενο κότσι είναι πολύ ωραίος μεζές ψητός στη λαδόκολα (θέλει αρκετή ώρα στο φούρνο ή στη γάστρα γιατί πρέπει να σιγοψηθεί) ή αλλιώς σούπα (πατσάς).
  • Ψαρονέφρι: Το πιο τρυφερό και άπαχο κομμάτι του χοιρινού.

Το παίρνουμε ή από το πίσω μέρος του ζώου εκεί που ο νεφρός ή από την μπροστινή μπριζόλα, γι αυτό και στα μικρά χοιρινά το δίνουμε συνήθως μαζί με την μπριζόλα γιατί είναι πάρα πολύ μικρό και λίγο για δοθεί μόνο του. Ιδανικό για συνταγές gourmet ή για ψητό στη σχάρα.

  • Σνίτσελ: Από το μπούτι προέρχονται διάφορα κομμάτια, όπως το χοιρομέρι (ζαμπόν), το νουά, το τράνς (σνίτσελ), το στρογγυλό και το κυλότο που είναι ιδανικά για κατσαρόλα και για φούρνο.

Το κάτω μέρος του μπουτιού το λεγόμενο κότσι είναι πολύ ωραίος μεζές ψητός στη λαδόκολα (θέλει αρκετή ώρα στο φούρνο ή στη γάστρα γιατί πρέπει να σιγοψηθεί) ή αλλιώς σούπα (πατσάς).

  • Κότσι: Από το μπούτι προέρχονται διάφορα κομμάτια, όπως το χοιρομέρι (ζαμπόν), το νουά, το τράνς (σνίτσελ), το στρογγυλό και το κυλότο που είναι ιδανικά για κατσαρόλα και για φούρνο.

Το κάτω μέρος του μπουτιού το λεγόμενο κότσι είναι πολύ ωραίος μεζές ψητός στη λαδόκολα (θέλει αρκετή ώρα στο φούρνο ή στη γάστρα γιατί πρέπει να σιγοψηθεί) ή αλλιώς σούπα (πατσάς).
  • Χειροποίητο ρολό χοιρινό

  • Χειροποίητο κοντοσούβλι χοιρινό

  • Χειροποίητα λουκάνικα χοιρινά

  • Χειροποίητα σουβλάκια χοιρινά

Οργανισμός Ελέχγου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προιόντων ΔΗΩ

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close