Site icon βιοΠοιότητα

Βιολογική Ρίγανη – BioParnon

Η BioParnon ιδρύθηκε το 2013 έχοντας ήδη μια 10 ετία εμπειρία. Δραστηριοποιείται στον τομέα της καλλιέργειας και της εμπορίας φυτικών προϊόντων που προσφέρουν ιαματική και ευεργετική δράση στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η παραγωγή αρωματικών φυτών, όπως είναι η ρίγανη, το χαμομήλι, το θυμάρι, το θρουμπί, το μελισσόχορτο(ή αλλιώς βάλσαμο), η λεβάντα και η λυγαριά, γίνεται:

Η εργασία μας αφορά τόσο την καλλιέργεια όσο και την παραγωγή αρωματικών ελαίων, με την μέθοδο της απόσταξης, ενώ η δραστηριότητά μας εδρεύει και πραγματοποιείται στην θέση Ζυγός της κοινότητας Βούρβουρα, στον ορεινό όγκο του Πάρνωνα Αρκαδίας σε έκταση 150 στρεμμάτων.

Σεβόμαστε απόλυτα την δραστηριότητα της φύσης και κατά τις καλλιέργειες δεν χρησιμοποιούμε φάρμακα και εντομοαπωθητικά, καθώς επιθυμούμαι τα προϊόντα μας να διατηρούν την σύστασή τους αναλλοίωτη χωρίς να εμπεριέχουν ουσίες που αποδυναμώνουν και μεταλλάσσουν την σύστασή τους.

Για τις βιολογικές της καλλιέργειες η Bioparnon έχει λάβει πιστοποίηση από το «κτήμα ΒΙΩΜΑ». Πιστοποίηση έχουμε λάβει επίσης για τα χωράφια και τον τρόπο καλλιέργειας και συγκομιδής από την εταιρεία ΔΗΩ, που αποτελεί Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων.

Βιολογική ρίγανη

Ρίγανη, ο ευεργέτης του ανθρώπου

Το όνομα Ρίγανη προέρχεται από τις λέξεις όρος(βουνό) και γάνος (λαμπρότητα,κάλλος). Οι αρχαίοι Έλληνες με τον όρο «ορίγανος» εννοούσαν το φυτό που κάνει τα βουνά να λάμπουν.

Ο Ιπποκράτης χρησιμοποιούσε την ρίγανη για την θεραπεία των περισσότερων ασθενειών, ενώ σήμερα η Ρίγανη χρησιμοποιείται:

Η ποιότητα αυτού του φυτού καθορίζεται από δύο πολύ βασικούς παράγοντες:

Τι είναι όμως αυτό που κάνει τόσο ξεχωριστή την Ελληνική Ρίγανη;

Το οριγανέλαιο!

Το οριγανέλαιο, δηλαδή το απόσταγμα της ρίγανης αποτελεί την βάση για την αντιμετώπιση πολλών ασθενειών.Το χαρακτηριστικό που κάνει το οριγανέλαιο της Ελλάδας να ξεχωρίζει είναι η υψηλή περιεκτικότητα σε δύο πολύ σημαντικά συστατικά για τον οργανισμό, της καρβακρόλης και της θυμόλης.

Το οριγανέλαιο από την BioParnon

Η υψηλή ποιότητα της εργασίας μας αλλά και η καλύτερη ποικιλία ρίγανης που χρησιμοποιούμε κατά την καλλιέργεια έχει κερδίσει την αναγνώριση πολλών ανθρώπων.

Όπως οι ίδιοι μαρτυρούν, είναι το άρωμα της αυθεντικής ελληνικής ρίγανης που την κάνει να ξεχωρίζει αφού η γεύση της είναι τόσο έντονη, ιδιαίτερα όταν είναι φρέσκια, που θα έλεγε κανείς ότι δημιουργεί μια αίσθηση φρεσκάδας και δροσιάς στον ουρανίσκο.

Χρησιμοποιείται σε πάρα πολλά φαγητά και σαλάτες προσδίδοντάς τους μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή γεύση. Μάλιστα προσθέτουν ότι η δράση του οριγανελαίου τους βοήθησε:

Exit mobile version