Site icon βιοΠοιότητα

Βιολογική Κινόα κόκκινη – ΒΙΟβλαστός

BIOβλαστός

Ο σεβασμός στο περιβάλλον και η αναζήτηση αγνών προϊόντων της ελληνικής υπαίθρου για τη σωστή διατροφή και υγεία , μας οδήγησε στην συνεργασία με μικρούς παραγωγούς, οι οποίοι με μεράκι και αγάπη καλλιεργούν πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα άριστης ποιότητας και γεύσης .

Κινόα κόκκινη

Η Κινόα είναι ένας θάμνος που ανήκει στην ίδια οικογένεια με τα τεύτλα και το σπανάκι. Οι σπόροι της, που υπάρχουν σε πολλά χρώματα, όπως άσπρο, κόκκινο, μαύρο, μπλε κ.ά.

Η Κινόα ήταν ένα από τα πιο σημαντικά είδη διατροφής του πολιτισμού των Ίνκας και άλλων πολιτισμών της προ-Κολομβιανής εποχής.

Τα τελευταία χρόνια συνηθίζεται να είναι πλέον ένα συμπλήρωμα διατροφής αλλά και να αποτελεί κύριο συστατικό σε δίαιτες για χάσιμο λίπους ή για την αντιμετώπιση κατά της χοληστερίνης, του διαβήτη και του ζαχάρου.

Η Κινόα κόκκινη είναι μια φυσική πηγή πρωτεΐνης, φυτικών ινών και βιταμινών. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο και άλλα ιχνοστοιχεία ενώ είναι η μόνη φυσική τροφή που περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα.

Διατροφικά στοιχεία ανα 100 γρ

Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ

Exit mobile version