Site icon βιοΠοιότητα

Βιολογική Ζάχαρη Demerara – ΒΙΟβλαστός

BIOβλαστός

Ο σεβασμός στο περιβάλλον και η αναζήτηση αγνών προϊόντων της ελληνικής υπαίθρου για τη σωστή διατροφή και υγεία , μας οδήγησε στην συνεργασία με μικρούς παραγωγούς, οι οποίοι με μεράκι και αγάπη καλλιεργούν πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα άριστης ποιότητας και γεύσης .

Ζάχαρη Demerara

Η ζάχαρη Demerara είναι ένας τύπος φυσικής ακατέργαστης σκούρας ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο (raw cane brown sugar) με μεγάλους κρυστάλλους με χρυσοκίτρινο χρώμα.

Η ονομασία της, η οποία είναι προστατευμένης προέλευσης, προέρχεται από την αποικία Ντεμεράρα στη Γουϊάνα, όπου παρασκευαζόταν αρχικά ενώ τώρα παράγεται στον Άγιο Μαυρίκιο διατηρώντας τα δικαιώματα του ονόματος.

Η παραγωγική διαδικασία είναι απλή και δεν χρησιμοποιούνται χημικές ουσίες, πρόσθετα ή άλλες επιβαρυντικές τεχνολογικές διαδικασίες. Η μάζα του ζαχαροκάλαμου συμπιέζεται και με παροχή ατμού παράγεται σιρόπι ζάχαρης το οποίο αφυδατώνεται και η ζάχαρη κρυσταλλοποιείται.

Έτσι, διατηρείται το φυσικό άρωμα του ζαχαροκάλαμου και τα θρεπτικά συστατικά κυρίως άλατα ασβεστίου, φωσφόρου και σιδήρου.

Θερμιδικά παρέχει λιγότερες θερμίδες στον οργανισμό μας, 3,73 θερμίδες/g. σε σχέση με τη λευκή κρυσταλλική ζάχαρη η οποία παρέχει 3,96 θερμίδες/g.

Η ζάχαρη Demerara είναι ιδανική για χρήση σε ζεστά και κρύα ροφήματα όπως καφές, τσάι, σοκολάτα λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών γεύσης και αρώματος, ενώ συμπληρώνει την ιδανική διατροφή για όσους επιμένουν να διαλέγουν φυσικά και διαιτητικά προϊόντα.

Χρησιμοποιείται για να γλυκάνει τα δημητριακά στο πρωινό, τα γκρέηπ – φρουτ και ποικίλες συνταγών ζαχαροπλαστικής..

Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ

Exit mobile version