Site icon βιοΠοιότητα

Αγιωργήτικο ΠΟΠ – Κτήμα Νικολάου

Το Οινοποιείο Νικολάου ιδρύθηκε το 1984. Στα 60 στρέμματα ιδιόκτητου αμπελώνα εφαρμόζεται από το 1999 βιολογική καλλιέργεια. Το μεγαλύτερο μέρος του αμπελώνα βρίσκεται στις περιοχές ΝΤΟΥΡΑΜΑΝΙ και ΝΕΡΟΣΟΥΡΜΑ, ενώ ένα μικρότερο στα ΚΑΛΥΒΙΑ ΝΕΜΕΑΣ.

Ο αμπελώνας του Κτήματος Νικολάου, βρίσκεται στη μεγαλύτερη ζώνη παραγωγής οίνων ΠΟΠ στην Ελλάδα και περιβάλλεται από κοιλάδες, οροπέδια και τον μυθικό ποταμό Ασωπό.

Οι ορεινοί σχηματισμοί που περιβάλλουν την περιοχή σε συνδυασμό με την υγρασία του ποταμού και το ασβεστολιθικό χώμα παράγουν υψηλής ποιότητας σταφύλια της ποικιλίας Αγιωργίτικο, Cabernet Sauvignon, Μοσχοφίλερο και Μελίανθος.

Αγιωργήτικο ΠΟΠ – Κτήμα Νικολάου

Βιολογικός Οίνος Ερυθρός, 100% Αγιωργήτικο (Οργανισμός Πιστοποίησης ΔΗΩ)

Βαθύχρωμο και ζωηρό κόκκινο, με αρώματα μαύρου κερασιού και μαρμελάδας. Πιπεράτος χαρακτήρας με ισχυρές ταννίνες και έντονη οξύτητα που αναδεικνύουν την φρεσκάδα του.

Συνδυάζεται αρμονικά τόσο με κρεατικά όσο και με ελαφριά γεύματα.

Περίοδος τρύγου: Μέσα Σεπτέμβρη

Θερμοκρασία ζύμωσης: 26°C

Διάρκεια ζύμωσης 7-8 ημέρες

Ωρίμανση: Δεξαμενή

Χρόνος ωρίμανσης: 6 μήνες

Exit mobile version