Ερυθρός ξηρός οίνος, μονοποικιλιακός – ΟΙΝΟΙ ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΡΑ


 

Το οινοποιείο της Οικογένειας Μπαλατσούρα χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη φροντίδα στην παραγωγή οίνου εγγυημένης ποιότητας.

Η καλλιέργεια της ποικιλίας «Κοσμάς» ακολουθεί το πρότυπο στην βιο-καλλιέργεια της εταιρίας ΔΗΩ και ο οίνος που παράγεται είναι βιολογικός.

Η γνώση σύγχρονων και καινοτόμων πρακτικών οινοποίησης σε συνδυασμό με την εμπειρία και γνώση που χαρακτηρίζει την ομάδα παρέχουν τα διαπιστευτήρια της ποιότητας της και της αξίας του.

Η Τεχνογνωσία που εφαρμόζεται στο Οινοποιείο Οικογένειας Μπαλατσούρα, σε συνδυασμό με τη προσήλωση στα παραδοσιακά πρότυπα αμπελουργίας και την γνώση της ιδιαίτερης καλλιέργειας – μονοκαλλιέργειας της ποικιλίας «Κοσμάς», αποτελούν παράγοντες διασφάλισης της μοναδικής γεύσης, του ιδιαίτερου αρώματος και του σπουδαίου χρώματος του Δωρικού Οίνου, στοιχεία τα οποία κατ’ επέκταση αντικατοπτρίζουν την αυθεντικότητα του.

Ερυθρός ξηρός οίνος, μονοποικιλιακός, ΔΩΡΙΚΟΣ – ΟΙΝΟΙ ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΡΑ

ΧΡΩΜΑ: Κόκκινο, έως βαθύ κόκκινο (ανάλογα με την χρονιά), με ανταύγειες ρουμπινιού.

ΆΡΩΜΑ: Έντονα αρώματα φρούτων του δάσους , βανίλια και μπουκέτο αρωμάτων.

ΓΕΥΣΗ: Στρογγυλό, απαλό σώμα, μαλακές τανίνες, δυνατή επίγευση.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ ΠΙΑΤΑ: Πιάτα αλλαντικών, σκληρών και μαλακών τυριών, κόκκινου κρέατος. Γευστικά οι τανίνες του ισορροπούν με τις πρωτεϊνες του κρέατος και των τυριών.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ

Σε όλα τα στάδια της οινοποίησης, αφήνουμε την Φύση να ενεργήσει αυτό που γνωρίζει πολύ καλά.

Από την πρώτη στιγμή της ενασχόλησής μας με την παρασκευή οίνου, επιλέξαμε να παράγουμε φυσικό οίνο, δηλαδή οίνο χωρίς χημικά, χωρίς πρόσθετα και χωρίς την εφαρμογή μεθόδων που αφαιρούν πολύτιμα συστατικά του προϊόντος χάριν της εμφάνισής.

Βρήκαμε και ακολουθούμε εκείνες τις διαδικασίες, που από την αρχαιότητα ακολουθούνταν και παρήγαγαν οίνους με υψηλή βιολογική αξία, που θα άντεχαν στο χρόνο. Σε αυτό δεν χρειάστηκε να ανατρέξουμε πολύ πίσω. Ακολουθήσαμε απλά τους βασικούς κανόνες που εφάρμοζαν οι οινοπαραγωγοί μέχρι το πρόσφατο παρελθόν και πριν τις εφαρμογές της σύγχρονης οινοποίησης με την εκτεταμένη εφαρμογή χημικών συντηρητικών και πρόσθετων, τεχνητές ζύμες, «βαριές» μεθόδους θερμοοινοποίησης, διαυγαστικά, κολλαρίσματα και κάθε είδους φίλτρα.

Χρησιμοποιούμε λοιπόν μόνο φυσικές ζύμες, δεν χρησιμοποιούμε χημικά σε κανένα στάδιο, δεν φιλτράρουμε.

Η ορεινή φύση, το μικροκλίμα, οι χαμηλές θερμοκρασίες και τα αγνά υλικά της Φύσης , είναι βοηθοί μας. Μετά από πειραματισμό 10 και πλέον ετών οινοποίησης και διάθεσης στην κατανάλωση των προϊόντων μας με τον τρόπο αυτό, είμαστε σήμερα σε θέση να σας προσφέρουμε αγνά, απολύτως φυσικά προϊόντα οίνου και αποστάγματα .


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close