Site icon βιοΠοιότητα

Φιλόμελος, Οίνος Ερυθρός Ημίγλυκος – Κτήμα Μιτζιφίρη

Το «Κτήμα Μιτζιφίρη βιολογικής καλλιέργειας» είναι μια κάθετη, ιδιόκτητη αμπελοοινική μονάδα στην περιοχή της Χαλκίδας, στην Εύβοια, στο οινοφόρο Ληλάντιο. Οι πρώτοι αμπελώνες φυτεύτηκαν στο Ληλάντιο το 1991 και σήμερα το σύνολο των αμπελώνων είναι γραμμικοί και χαμηλής στρεμματικής απόδοσης.

Με σκοπό να αναδειχτεί η αυθεντικότητα του τελικού προϊόντος καλλιεργούνται κυρίως ελληνικές ποικιλίες σταφυλιών όπως σαβατιανό, ροδίτης, μοσχοφίλερο, αγιωργίτικο και βραδιανό.

Η επιχείρηση διαθέτει ιδιόκτητους αμπελώνες και το 2003 κατασκευάστηκε ένα καινούργιο, σύγχρονο οινοποιείο-εμφιαλωτήριο.

Η καλλιέργεια των αμπέλων πραγματοποιείται από εξειδικευμένο εποχικό προσωπικό και με την επίβλεψη και καθοδήγηση γεωπόνων συνεργατών. Η οινοποίηση ξεκινάει μέσα στο αμπέλι, γι’αυτό δίνετε ιδιαίτερη σημασία στην πρώτη ύλη, το σταφύλι. Ο τρυγητός των σταφυλιών πραγματοποιείται όταν αυτά κριθούν τεχνολογικά ώριμα, κατόπιν δειγματοληπτικών ελέγχων.

Βιολογικός ερυθρός ημίγλυκος επιτραπέζιος οίνος “Φιλόμελος”

Από τις μοναδικές ποικιλίες αγιωργίτικο και syrah και αυτό το κρασί. Η βιολογική καλλιέργεια των αμπέλων ξεκίνησε το 1999 και αφου ολοκληρώθηκε το στάδιο της μεταβατικής περιόδου, από το 2002 τα προϊόντα φέρνουν την πιστοποίηση ως βιολογικά.

Ο τρύγος πραγματοποιείται μεταξύ 1 και 15 Σεπτέμβρη. Τα σταφύλια λιάζονται για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται οινοτεχνικά. Εν συνεχεία εφαρμόζεται η κλασική μέθοδος ερυθράς οινοποίησης. Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό. Ένα κρασί με έντονο ρουμπινί χρώμα, με αρώματα κόκκινων φρούτων και γεύση γλυκίζουσα, πλούσια και δροσερή.

Συνοδεύει ευχαριστά γλυκόξινα και με έντονες σάλτσες πιάτα, όπως χοιρινό με δαμάσκηνα, διάφορα τυριά και φυσικά γίνεται εξαίρετος σύντροφος φρούτων και ξηρών καρπών.

Ο έλεγχος και η πιστοποίηση πραγματοποιείται από τον οργανισμό ΔΗΩ, τον μεγαλύτερο και πιο αξιόπιστο οργανισμό στην Ελλάδα και αναγνωρισμένο διέθνως στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Exit mobile version