Site icon βιοΠοιότητα

Ερυθρός – ΚΤΗΜΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ

Το ΚΤΗΜΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ βρίσκεται στην Κρανιά Ολύμπου και είναι δημιούργημα του Λαρισαίου γιατρού Δημήτρη Κατσαρού.

Ύστερα από εδαφολογικές αναλύσεις και μελέτη των κλιματολογικών συνθηκών της περιοχής με την βοήθεια επιστημόνων αποφασίστηκε να φυτευτούν οι ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Merlot και Chardonnay. Aπό τις ποικιλίες αυτές παράγονται τα κρασιά του κτήματός μας που νομοθετικά φέρουν την ένδειξη τοπικός οίνος Κρανίας.

Ο ιδιόκτητος αμπελώνας 90στρ. καλλιεργείται σύμφωνα με τα πρότυπα της βιολογικής καλλιέργειας και βρίσκεται σε υψόμετρο μεταξύ 650 και 820 μέτρων.

Το οινοποιείο του ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΥ είναι ένα απόλυτα σύγχρονο οινοποιείο εξοπλισμένο με ό,τι καλύτερο διατίθεται σήμερα στο χώρο οινοποίησης.

Ερυθρός – ΚΤΗΜΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ

BΑΘΥ ΠΟΡΦΥΡΟ ΧΡΩΜΑ, Πληθωρική και έντονη μύτη φραγκοστάφυλου, βύσσινου, μαύρου κερασιού με νότες μελανιού και βουτύρου. Στόμα παχύ και βελούδινο με άψογη δομή και τανίνες που υπόσχονται αντοχή στο χρόνο. Μακρά επίγευση και μεγάλη διάρκεια.

Ποικιλιακή σύνθεση

80 % Cabernet Sauvignon 20% Μerlot μέσος όρος ηλικίας φυτών 16 έτη

Έδαφος

Aμμοαργιλοπιλώδες σε υψόμετρο μεταξύ 600 και 817 μέτρων

Tρυγυτός

To πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου

Οινοποίηση

Ζύμωση και μακρά εκχύλιση (18 -23 μέρες) σε ανοξείδωτες δεξαμενές ελεγχόμενης θερμοκρασίας. Ωρίμανση σε μικρά (228 L..) δρύινα Γαλλικά βαρέλια για 12 με 18 μήνες. Εμφιάλωση χωρίς φιλτράρισμα.

Μετά την εμφιάλωση παραμένει στην κάβα του κτήματος(συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας και υγρασίας) για τουλάχιστον ενάμιση χρόνο πριν βγεί στο εμπόριο.

Προτείνεται η κατανάλωση του στους 16 -18 C. και έχει διάρκεια ζωής 15 με 20 έτη.

Από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας

Exit mobile version