Site icon βιοΠοιότητα

NOSTOS MANOUSAKIS (BLEND) – Μανουσάκη Οινοποιία – NOSTOS WINES

Η Οινοποιία Μανουσάκη είναι η πραγματοποίηση ενός ονείρου που άρχισε το 1984 όταν οι λόφοι γύρω από το χωριό Βατόλακκος ήταν ακόμη ανέγγιχτοι από ανθρώπινα χέρια και τ’άγρια βότανα της Κρήτης μεθούσαν τις ανθρώπινες αισθήσεις.

Οι αμπελώνες της Οινοποιίας Μανουσάκη βρίσκονται στους λόφους έξω από το χωριό Βατόλακκος σε υψόμετρα μεταξύ 359 και 600 μέτρων πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.

Από την αρχή πιστέψαμε ότι η βιολογική γεωργία ήταν ο μόνος τρόπος να δείξουμε σεβασμό στη φύση και το περιβάλλον. Το να δείχνουμε ευαισθησία στις ανάγκες του οικοσυστήματος είναι αναπόσπαστο τμήμα της φιλοσοφίας μας. Είμαστε δεσμευμένοι να πετύχουμε τη συνεχή εξέλιξη των αμπελώνων μας χρησιμοποιώντας φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους.

NOSTOS MANOUSAKIS (BLEND) – Μανουσάκη Οινοποιία – NOSTOS WINES

Διαυγές, πολύ βαθύ ρουμπινί χρώμα με νότες πορφυρού που δηλώνουν νεότητα. Δάκρυα πυκνά και πολλά που χρωματίζουν το εσωτερικό του ποτηριού.

Μύτη έντονη, πολύπλοκη, όπου ο χαρακτήρας του μαύρου ώριμου φρούτου δένει με τη διακριτική παρουσία βαρελιού. Λίγες νότες δέρματος και μίας κομψής φυτικότητας που χαρίζει φρεσκάδα.

Στόμα με όγκο και πυκνότητα, που οι υψηλές αλλά ώριμες τανίνες ισορροπούν με το πλούσιο αλκοόλ και μία μέτρια προς υψηλή οξύτητα. Πολύπλοκα αρώματα στόματος που όχι μόνο ακολουθούν αλλά εξελίσσουν αυτά της μύτης. Επίγευση μακριά που τονίζει τη φρεσκάδα παρά τον πλούτο.

Έτοιμο προς κατανάλωση τώρα, θα φτάσει στα καλύτερά του μέσα στα επόμενα 3-4 χρόνια και θα μείνει εκεί τουλάχιστον για την επόμενη 5ετία.

Χρώμα Κρασιού: Κόκκινο

Κατηγορία ως προς την περιεκτικότητα σε αζύμωτα σάκχαρα: Ξηρός

Περίοδος Τρύγου: Ο τρύγος για κάθε μία από τις ποικιλίες γίνετε ξεχωριστά από τις 15 Αυγούστου μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.

Τύπος Καλιέργειας: Βιολογική

Ποικιλίες Κρασιού: Syrah , Mouvedre, Grenache Rouge, Roussanne

Μέθοδος οινοποίησης

Οι ερυθρές ποικιλίες Syrah, Mourvedre και Grenache που καλλιεργούνται με ιδιαίτερη φροντίδα στο κτήμα μας βιολογικά, οινοποιούνται χωριστά, σύμφωνα με την κλασική μέθοδο ερυθρής οινοποίησης σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.

Το Syrah οινοποιείται σε δρύινο, ενώ τα Mourvedre και Grenache σε ανοξίδωτους ανοιχτούς οινοποιητές. Η εκχύλιση διαρκεί από 12-25 ημέρες ανάλογα με την ποικιλία και μετά την ολοκλήρωση της το κρασί μεταγγίζεται σε βαρέλια από γαλλική και αμερικάνικη δρυ σε ποσοστά 75% και 25% αντίστοιχα.

Μέσα στα βαρέλια υφίσταται μηλογαλακτική ζύμωση και ωριμάζει το κρασί για 10 περίπου μήνες.Τα βαρέλια χρησιμοποιούνται για τέσσερα χρόνια πριν αντικασταθούνε.

Συνοδεύει: Αρνί σούβλας, ψητά και κρέας κατσαρόλας.

 

Exit mobile version