Ροζέ Μαρκόγιαννη


Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται από το 1982 στην καλλιέργεια αμπελώνων με σκοπό την παραγωγή οίνων ποιότητας και αποστάγματος στεμφύλλων ( τσίπουρο).

Από το 2001 οι αμπελώνες της εταιρείας καλλιεργούνται με βιολογικό τρόπο και πιστοποιούνται από τον οργανισμό ΔΗΩ. Εκτός από τους ιδιόκτητους αμπελώνες η οινοποιία Μαρκόγιαννη προμηθεύεται σταφύλια από επιλεγμένους αμπελώνες της ευρύτερης περιοχής της Σκιλλουντίας.

Κύρια φιλοσοφία της είναι ο σεβασμός στη φύση και η παραγωγή ποιοτικών οίνων.

Οι αμπελώνες της βρίσκονται πλησίον των οινοποιητικών εγκαταστάσεων και οι κυριότερες ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι ο ροδίτης, οι ασπρούδες, το φιλέρι, το refosco, η μαυροδάφνη και το κολλινιάτικο και η μανδηλαριά.

Ο τρυγητός ξεκινά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη και ολοκληρώνεται τις πρώτες ημέρες του Οκτώβρη ανάλογα βέβαια με την ποικιλία και τις κλιματικές συνθήκες που επικρατούν ανα εσοδεία.

Ο προσδιορισμός του χρόνου συγκομιδής των σταφυλών γίνεται μετά από έλεγχο της πορείας ωρίμανσης ώστε οι σταφυλές να βρίσκονται στο επιθυμητό επίπεδο τεχνολογικής ωριμότητας για την παραγωγή ποιοτικών οίνων.

Ροζέ Μαρκόγιαννη

Οίνος από σταφύλια βιολογικής γεωργίας

Π.Γ.Ε. (προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη) Ηλεία

Η πολυποικιλιακή σύνθεση του βιολογικού αμπελώνα στη θέση Κόβιτσα μας χαρίζει τον Ροζέ Μαρκόγιαννη που χαρακτηρίζεται για τα διακριτικά αρώματα κόκκινων φρούτων, την ισορροπημένη οξύτητα, τη δυνατή γεύση, την ευχάριστη και μακρά επίγευση.

Από αμπελώνες βιολογικής καλλιέργειας 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close