Site icon βιοΠοιότητα

MAVRO – ΤΗΝΙΑΚΟΙ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΑΕ

Τα κρασιά T-ΟINOS προέρχονται από τέσσερα αμπελοτόπια συνολικής έκτασης 130 στρεμμάτων, σε αργιλοαμμώδες έδαφος με γρανιτικό υπόστρωμα, περιμετρικά του χωριού Φαλατάδος, στα Στεγαστά και στον Ράσωνα.

Παράγονται οι λευκές ποικιλίες Ασύρτικο και Μαλαγουζιά, οι ερυθρές Μαυροτράγανο και Αυγουστιάτης.

Η φύτευση των αμπελώνων, που βρίσκονται σε υψόμετρο 400-450m είναι πυκνή1.000-1.150 φυτά ανά στρέμμα. Με δεδομένο πως η περιοχή είναι προστατευόμενη δεν έχουν γίνει παρεμβάσεις για τη φύτευση των αμπελιών, ενώ όλα τα κρασιά αποτελούν προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας (Οργανισμός Πιστοποίησης ΔΗΩ).

Τα αμπέλια κλαδεύονται σε «gobelet sur échalas» (στα ελληνικά: κύπελλο), τον παραδοσιακός τρόπος κλαδέματος στους μεσογειακούς αμπελώνες.

MAVRO – T-ΟINOS

Ερυθρός οίνος

Εκρηκτική μύτη βιολέτας, γλυκόριζας και πιπεριού. Τανίνες που λιώνουν στο στόμα, αίσθηση ισορροπίας και μακριά επίγευση, με νότα αρμύρας. Μεγάλο δυναμικό παλαίωσης.

Έγιναν διαδοχικοί τρύγοι στο ίδιο αμπελοτόπι, ανάλογα με το βαθμό ωρίμανσης των σταφυλιών.

Μερική απορράγιση σταφυλιών και ζύμωση σε ανοιχτές, ξύλινες δεξαμενές των 3,5 τόνων. Ζύμωση με γηγενείς ζύμες. Κατά τη διάρκεια της ζύμωσης τα σταφύλια δουλεύτηκαν καθημερινά με τη μέθοδο του «pigeage», σε ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας.

Η μηλογαλακτική ζύμωση ολοκληρώθηκε στα βαρέλια. Το κρασί ωρίμασε για σχεδόν δύο χρόνια σε γαλλικά, δρύινα βαρέλια.

Exit mobile version