Site icon βιοΠοιότητα

Ευβίοτος Ερυθρός Ξηρός – Βιολογικά Κρασιά Αθανασίου ΜΗΝΑ

Βιοκαλλιεργητής- Οινοποιός: Μηνάς Αθανάσιος

Στου μυθικού Ολύμπου τις παρυφές και του Σαρανταπόρου τις ορεινές πλαγιές θα βρείτε τ’ αμπέλια μας και το επισκέψιμο οινοποιείο μας.

Η οικογενειακή μας επιχείρηση δραστηριοποιείται σε έναν τόπο ορεινό, όμορφο, με παρθένο οικοσύστημα, με μεγάλη βιοποικιλότητα, όλο πλαγιές και έχει τις εγκαταστάσεις της στη Μηλέα του Σαρανταπόρου Ελασσόνας.

Εδώ το 1995 φυτέψαμε τα πρώτα 10 στρέμμ. και σήμερα τα αμπέλια μας καταλαμβάνουν έκταση 40 στρέμμ. και είναι ιδιόκτητα. Αφού ωρίμασε η ιδέα «σαν το παλιό καλό κρασί» το 1999 ιδρύσαμε το οινοποιείο και τότε το όνειρό μας έγινε πραγματικότητα.

Το οικογενειακό οινοποιείο του κ. Μηνά εδρεύει στο Δ.Δ. Μηλέας του Δήμου Σαρανταπόρου και η παραγωγή του βασίζεται σε βιολογική πρώτη ύλη.

Chardonnay, Sauvignon, Syrah αλλά και ελληνικές ποικιλίες δένουν αρμονικά, υπό την καθοδήγηση του κ. Μηνά, αποδίδοντας ιδιαίτερα εύγευστα κρασιά, με πλούσιο σώμα, φρουτώδη γεύση, που εκτιμήθηκαν ιδιαίτερα στην τοπική αγορά και τοποθετούνται, με την πάροδο του χρόνου, και σε κάβες μεγάλων αστικών κέντρων.

Ευβίοτος Ερυθρός Ξηρός – Βιολογικά Κρασιά Αθανασίου ΜΗΝΑ

ΠΡΟΣΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞH ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Ποικιλιακή Σύνθεση : Merlot, Cabernet sauvignon, Syrah.

Περιοχή: Σαραντάπορο ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Αμπέλια: γραμμικά ιδιόκτητα 40 στρεμμάτων σε υψόμετρο 650 μέτρα

Έδαφος: Αμμώδες με καλή αποστράγγιση.

Κλίμα: Ημι-ηπειρωτικό με πολλές χιονοπτώσεις, ξηρό καλοκαίρι με ψυχρές νύχτες. Πολύ συχνή εμφάνιση βορείων ανέμων.

Τρύγος: 5 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου

Στρεμματική απόδοδη: 640 κιλά ανά στρέμμα.

Οινοποίηση: Αποβοστρύχωση,εκχύλιση με τα στέμφυλα και αλκοολική ζύμωση σε δεξαμενές ελεγχόμενης θερμοκρασίας.

Παλαίωση: Δώδεκα μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 225 λίτρων και έξι μήνες παραμονής στο μπουκάλι σε υπόγεια κάβα.

Αναλυτικά χαρακτηριστικά :

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Ένα πλούσιο ορεινό και βαθυκόκκινο ερυθρό κρασί από πάντρεμα τριών ποικιλιών που αποδεδειγμένα μας δίνουν πληθωρικά και γεμάτα κρασιά.

Χαρακτηρίζονται από αρωματική πολυπλοκότητα και καλή διάρκεια στο στόμα ενώ η δωδεκάμηνη παραμονή του στο βαρέλι του χαρίζει επιπλέον, πικάντικες αρωματικές νότες και σύνθετα αρώματα κόκκινων φρούτων.

Χαρακτηρίζεται από γευστική ισορροπία και ώριμες ταννίνες. Κυριαρχούν νότες βανίλια ξύλου, μπαχαρικών και αποξηραμένων φρούτων.

Exit mobile version