Site icon βιοΠοιότητα

Ροδίτης Αλεπού – Κτήμα ΡΕΠΑΝΗ

Το 1986 η οικογένεια Νικολάου Ρεπάνη ξεκίνησε με κίνητρο την αγάπη της για το καλό κρασί.

Όλα αυτά τα χρόνια πιστεύουμε ότι δουλέυοντας με συνέπεια και ευθύνη, συντελέσαμε με τον δικό μας τρόπο σ’ αυτό που όλοι με περηφάνια ονομάζουμε «επανάσταση του Ελληνικού κρασιού».

Το 2000, βλέποντας με θαυμασμό την εξέλιξη του κρασιού αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε το όνειρό μας. Την κατασκευή ενός οικογενειακού οινοποιείου.

Η αναζήτηση της κατάλληλης τοποθεσίας μας οδήγησε στην «αμπελοέσα» Πελοπόννησο.

Σε ιδιόκτητους αμπελώνες βιολογικής καλλιέργειας καθώς επίσης και με συνεργάτες επιλεγμένους αμπελουργούς σε περιοχές όπως η ορεινή Μαντινεία, η Αιγιαλεία, η ορεινή Κορινθία καλλιεργούνται ποικιλίες ελληνικές όπως Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο, Ροδίτης Αλεπού και κοσμοπολίτικες όπως Syrah, Cabernet Sauvignon και Merlot.

Ροδίτης Αλεπού Βιολογικής Καλλιέργειας

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοπόννησος

Τύπος: Λευκός Ξηρός

Ποικιλία: Ροδίτης Αλεπού

Προέλευση σταφυλιών: Επιλεγμένοι αμπελώνες από την περιοχή της ορεινής Αιγειαλείας σε υψόμετρο 600m.

Χαρακτηριστικά: Ανοικτό κίτρινο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες, φρουτώδες άρωμα, με φρεσκάδα και ζωντάνια στο στόμα.

Αρμονία γεύσεων: Συνοδεύει λευκά κρεάτα, πίτες, ζυμαρικά με λευκή σάλτσα.

Χρόνος παλαίωσης: Έως 2 χρόνια από το χρόνο παραγωγής του

Exit mobile version