Site icon βιοΠοιότητα

T-Οinos Μαλαγουζιά – ΤΗΝΙΑΚΟΙ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΑΕ

Τα κρασιά T-ΟINOS προέρχονται από τέσσερα αμπελοτόπια συνολικής έκτασης 130 στρεμμάτων, σε αργιλοαμμώδες έδαφος με γρανιτικό υπόστρωμα, περιμετρικά του χωριού Φαλατάδος, στα Στεγαστά και στον Ράσωνα.

Παράγονται οι λευκές ποικιλίες Ασύρτικο και Μαλαγουζιά, οι ερυθρές Μαυροτράγανο και Αυγουστιάτης.

Η φύτευση των αμπελώνων, που βρίσκονται σε υψόμετρο 400-450m είναι πυκνή1.000-1.150 φυτά ανά στρέμμα. Με δεδομένο πως η περιοχή είναι προστατευόμενη δεν έχουν γίνει παρεμβάσεις για τη φύτευση των αμπελιών, ενώ όλα τα κρασιά αποτελούν προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας (Οργανισμός Πιστοποίησης ΔΗΩ).

Τα αμπέλια κλαδεύονται σε «gobelet sur échalas» (στα ελληνικά: κύπελλο), τον παραδοσιακός τρόπος κλαδέματος στους μεσογειακούς αμπελώνες.

T-Οinos Μαλαγουζιά

Λευκός οίνος

Ανοιχτό κίτρινο χρώμα, με πλούσια και έντονη μύτη φλούδας λεμονιού και εξωτικών φρούτων. Καλά ισορροπημένο, με τραγανή και νόστιμη οξύτητα και κομψή, ορυκτής υφής επίγευση.

Ο τρύγος πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Διαδοχικοί τρύγοι στο ίδιο αμπελοτόπι, ανάλογα με το βαθμό ωρίμανσης των σταφυλιών. Μάζεμα με το χέρι σε καλάθια των 20 κιλών. Πάτημα σε πνευματικό πιεστήριο.

Η αλκοολική ζύμωση έγινε με γηγενείς ζύμες, σε ανοξείδωτες δεξαμενές, με ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας. Παραμονή του κρασιού στις λάσπες του για 6 μήνες.

Exit mobile version