Site icon βιοΠοιότητα

VERMENTINO – ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ

Το 1996, η Οικογένεια Τσιλιλή δημιούργησε το ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ, ένα πρότυπο οινοποιείο- αμπελώνα βιολογικής καλλιέργειας, με σκοπό την ανάδειξη της ιδιαιτερότητα της περιοχής και την αναβίωση σπάνιων ελληνικών ποικιλιών.

Η μακραίωνη ιστορική παράδοση και η σύγχρονη τεχνολογία ενώνονται αρμονικά με την ανθρώπινη έμπνευση και διαιωνίζουν την οινική κουλτούρα του τόπου, με σεβασμό στο περιβάλλον (πρόγραμμα Natura 2000).

Την τελευταία δεκαετία, έχοντας ως σκοπό τη συνάντηση των αναγκών του ελληνικού αλλά και διεθνούς καταναλωτικού κοινού με το δημιουργικό όραμα των ανθρώπων της αποσταγματοποιΐας-οινοποιΐας Τσιλιλή, δημιουργούνται νέες σειρές οινικών προϊόντων συνδυάζοντας τις παραδοσιακές αξίες με τις σύγχρονες πρακτικές.

Σήμερα η έκταση του αμπελώνα του Κτήματος Θεόπετρα καλύπτει 150 ιδιόκτητα στρέμματα που απλώνονται ανατολικά των Μετεώρων, σε ημιορεινές πλαγιές, γύρω από το προϊστορικό σπήλαιο της Θεόπετρας.

Το σύνολο των αμπελώνων του Κτήματος Θεόπετρα καλλιεργούνται με βιολογικές πρακτικές, η πιστοποίηση των οποίων γίνεται από τη ΔΗΩ.

Με θέα τους βράχους των Μετεώρων και το σπήλαιο της Θεόπετρας, η οικογένεια Τσιλιλή δημιούργησε ένα boutique οινοποιείο στο οποίο ο άνθρωπος δημιουργεί, αντλώντας έμπνευση από το γύρω φυσικό περιβάλλον.

VERMENTINO – ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ

ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ

ΠΓΕ ΜΕΤΕΩΡΑ

VERMENTINO

Λευκός Ξηρός Οίνος

Βιολογικός οίνος από σταφύλια της μεσογειακής ποικιλίας Vermentino.

Tρύγος: 3η-4η εβδομάδα του Αυγούστου.

Οινοποίηση: Προζυμωτική εκχύλιση των σταφυλιών για 6-8 ώρες απαλή πίεση σε πνευματικό πιεστήριο. Αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές για το 70% της ποσότητας και ζύμωση σε καινούρια γαλλικά βαρέλια για το 30% της ποσότητας.

Γευσιγνωστική σημείωση: Λαμπερό λεμονοπράσινο χρώμα, φρουτώδη αρώματα lime και lychee και βοτανικές αρώματα τίλιου και λουίζας. Στο στόμα, εκφραστικό με δροσερή οξύτητα, στρογγυλό στόμα και πολύπλοκη επίγευση βοτάνων.

Δυναμικό Παλαίωσης: 2-4 χρόνια.

Exit mobile version