Site icon βιοΠοιότητα

Vinsanto – Οινοποιείο Χατζηδάκη

Οι εγκαταστάσεις και οι αμπελώνες του οινοποιείου βρίσκονται εντός της ζώνης Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) «Σαντορίνη» και ειδικότερα στα χωριά Πύργος Καλλίστης, Μεγαλοχώρι, Εμπορείο και Ακρωτήρι.

Καλλιεργούνται συνολικά 10 εκτάρια αμπελιών, σε υψόμετρο από 70 έως και 350 μέτρα, με κυρίως νότιο ή νοτιοανατολικό προσανατολισμό και με τις λευκές ποικιλίες Ασύρτικο, Αηδάνι και την ερυθρή ποικιλία Μαυροτράγανο.

Σε όλους τους αμπελώνες εφαρμόζεται το σύστημα της βιολογικής καλλιέργειας (Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων ΔΗΩ).

Vinsanto – Οινοποιείο Χατζηδάκη

Vinsanto 2003, Οίνος λευκός φυσικώς γλυκύς. ΟΠΑΠ Σαντορίνη, Ασύρτικο 80%, Αηδάνι 20%.

Σταφύλια από αμπελώνες χαμηλού υψομέτρου τρυγημένα σε προχωρημένη ωριμότητα και άπλωμα των σταφυλιών στον ήλιο για 15 μέρες.

Οινοποίηση: Εκχύμωση των αφυδατωμένων σταφυλιών για την παραγωγή συμπυκνωμένου γλεύκους. Απολάσπωση και ζύμωση με επιλεγμένες ζύμες για 3 μήνες σε δεξαμενή. Παλαίωση σε δρύινα βαρέλια για τουλάχιστον 7 χρόνια.

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: χρώμα καφέ με κεραμελί ανταύγειες, έντονα αρώματα ξηρών φρούτων, σταφίδας, μελιού, καραμέλας βουτύρου και ορυκτότητας. Στόμα γεμάτο, βελούδινο με ισορροπημένη γλυκύτητα και φρεσκάδα οξύτητας. Μεγάλη επίγευση.

Απολαύστε το στους 12°C ως επιδόρπιο οίνο ή συνοδεύστε το με γλυκίσματα Ανατολής, σοκολάτας, φουαγκρά και δυνατά τυριά, όπως μπλε ή ροκφόρ.

Επιδέχεται παλαίωση για περισσότερο από 30 χρόνια.

Exit mobile version