Αγρότες ζητούν αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στη Λάρισα


Στα κεντρικά γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα βρέθηκαν χθες το πρωί αγρότες του Δήμου Τυρνάβου, εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων Τυρνάβου, Αμπελώνα, Δαμασίου και Αργυροπουλίου- Λυγαριάς.

Σκοπός την επίσκεψης ήταν να διατρανώσουν για άλλη μια φορά τα δίκαια αιτήματα του συνόλου των αγροτών της περιοχής προς τον ΕΛΓΑ, υλοποιώντας πρόσφατη απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης. Η παράσταση διαμαρτυρίας ήταν μαζική και όπως ειπώθηκε «είναι κατά της κοροϊδίας την οποία δέχονται από την κυβέρνηση καθώς και για τα όσα είπε την περασμένη εβδομάδα από τον Τύρναβο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Στ. Αραχωβίτης».

Οι αγρότες συναντήθηκαν με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Μ. Λιόντο τον οποίο καταγγέλλουν ότι «τους επανέλαβε τις θέσεις του υπουργείου».

Οι αγρότες θεωρούν άδικες τις εξαιρέσεις από τις αποζημιώσεις των ροδακινοπαραγωγών, αλλά και για τις ζημιές που είχαν οι αμπελουργοί στα επιτραπέζια σταφύλια.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση χθες στην «Ε» ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου κ. Στέλιος Τσικριτσής σημείωσε ότι: «Είναι ξεκάθαρο για ακόμη μια φορά ότι αποκρύπτεται η αλήθεια, ότι δεν δίνονται αποζημιώσεις στους αγρότες της περιοχής μας , μετά από πολιτική απόφαση. Διεκδικούμε άμεσα την αποζημίωση όλων των παραγωγών που επλήγησαν. Άμεση αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνει τους παραγωγούς στο 100% της ζημιάς στην παραγωγή και στο κεφάλαιο με σωστή κρατική επιχορήγηση». Και ο κ. Τσικριτσής καταλήγει: «Ενα είναι σίγουρο: ότι θα μας βρουν μπροστά τους στον δρόμο του αγώνα».

Στο ίδιο αγωνιστικό πνεύμα και οι παρεμβάσεις του προέδρου της ΕΟΑΣΝΛ κ. Ρίζου Μαρούδα αλλά και του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Δαμασίου κ. Γιάννη Γκανά.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail