Βιολογικοί Οίνοι σε Συσκευασία Βag in Box – Κτήμα Μιτζιφίρη


Το “Κτήμα Μιτζιφίρη βιολογικής καλλιέργειας” είναι μια κάθετη, ιδιόκτητη αμπελοοινική μονάδα στην περιοχή της Χαλκίδας, στην Εύβοια, στο οινοφόρο Ληλάντιο. Οι πρώτοι αμπελώνες φυτεύτηκαν στο Ληλάντιο το 1991 και σήμερα το σύνολο των αμπελώνων είναι γραμμικοί και χαμηλής στρεμματικής απόδοσης.

Με σκοπό να αναδειχτεί η αυθεντικότητα του τελικού προϊόντος καλλιεργούνται κυρίως ελληνικές ποικιλίες σταφυλιών όπως σαβατιανό, ροδίτης, μοσχοφίλερο, αγιωργίτικο και βραδιανό.

Η επιχείρηση διαθέτει ιδιόκτητους αμπελώνες και το 2003 κατασκευάστηκε ένα καινούργιο, σύγχρονο οινοποιείο-εμφιαλωτήριο.

Η καλλιέργεια των αμπέλων πραγματοποιείται από εξειδικευμένο εποχικό προσωπικό και με την επίβλεψη και καθοδήγηση γεωπόνων συνεργατών. Η οινοποίηση ξεκινάει μέσα στο αμπέλι, γι’αυτό δίνετε ιδιαίτερη σημασία στην πρώτη ύλη, το σταφύλι. Ο τρυγητός των σταφυλιών πραγματοποιείται όταν αυτά κριθούν τεχνολογικά ώριμα, κατόπιν δειγματοληπτικών ελέγχων.

Βιολογικοί Οίνοι σε Συσκευασία Βag in Box – Κτήμα Μιτζιφίρη

Πρόκειται για οίνους βιολογικής καλλιέργειας, οι οποίοι διατίθενται σε συσκευασία bag in box των 5lt και 20lt, σε λευκό και ερυθρό.

Ο λευκός προέρχεται από τις ποικιλίες σαβατιανό και ροδίτης, ενώ ο ερυθρός από αγιωργίτικο και syrah. Η βιολογική καλλιέργεια των αμπέλων ξεκίνησε το 1999 και αφου ολοκληρώθηκε το στάδιο της μεταβατικής περιόδου, από το 2002 τα προϊόντα φέρνουν την πιστοποίηση ως βιολογικά.

Η ιδανική τους συσκευασία, που προστατεύει τον οίνο, ενώ ταυτόχρονα είναι ιδιαίτερα εύχρηστη για τον καταναλωτή, καθώς και η προσεγμένη επεξεργασία τους, καθιστά τους «οίνους Μιτζιφίρη» ιδανική επιλογή για να συνοδεύσουν άριστα σε καθημερινή βάση τα γεύματά μας.

Ο λευκός σερβίρεται σε θερμοκρασία 9 -11 βαθμούς Κελσίου και ο ερυθρός σε θερμοκρασία 15 – 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο έλεγχος και η πιστοποίηση πραγματοποιείται από τον οργανισμό ΔΗΩ, τον μεγαλύτερο και πιο αξιόπιστο οργανισμό στην Ελλάδα και αναγνωρισμένο διέθνως στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close