ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ: Μέτρο 3: «Συστήματα ποιότητας γεωργικών προϊόντων και τροφίμων»


Προκηρυσσόμενο υπομέτρο

Υπομέτρο 3.1 «Στήριξη για νέες συμμετοχές σε συστήματα ποιότητας» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020

1. Η αίτηση στήριξης αφορά στο σύστημα ποιότητας της Βιολογικής παραγωγής (ΒΠ), σύμφωνα με τον Καν. (ΕΚ) 834/2007, όπως εφαρμόζεται στην ελληνική επικράτεια με τις ισχύουσες κάθε φορά εθνικές διατάξεις (ΥΑ 2543/103240/2-10-2017 (ΦΕΚ 3529 Β’)).

2. Ο υποψήφιος δύναται να ενισχυθεί για τη συμμετοχή του στα ακόλουθα δύο είδη βιολογικής παραγωγής (εφεξής «είδη πιστοποίησης»), τα οποία θεωρούνται διακριτά για τους σκοπούς του υπομέτρου:

αα) Βιολογική φυτική παραγωγή

ββ) Βιολογική ζωική παραγωγή

3. Στην παρούσα Πρόσκληση δύνανται να συμμετέχουν μόνο οι ενταγμένοι δικαιούχοι του υπομέτρου 11.1 κατά το έτος εφαρμογής 2019 κατόπιν των υπ’ αρ. 130/5917/18-1-2017, 539/27369/20-2-2018 ή/και 4075/182059/31-12-2018 Προσκλήσεων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, για το ίδιο είδος πιστοποίησης (δράση του υπομέτρου 11.1) για το οποίο ήταν ενταγμένοι. Συγκεκριμένα οι δικαιούχοι της δράσης 11.1.1 «Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στη γεωργία» μπορούν να συμμετέχουν στην παρούσα Πρόσκληση για το είδος πιστοποίησης της Φυτικής παραγωγής, ενώ οι δικαιούχοι της δράσης 11.1.2 «Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην κτηνοτροφία» μπορούν να συμμετέχουν στην παρούσα Πρόσκληση για το είδος πιστοποίησης της Ζωικής παραγωγής.

Εάν οι δικαιούχοι ήταν ενταγμένοι και στις δύο δράσεις του υπομέτρου 11.1 το έτος εφαρμογής 2019, δύνανται να συμμετέχουν στην παρούσα Πρόσκληση για τα δύο ή για ένα από τα δύο είδη πιστοποίησης της Βιολογικής παραγωγής.

Δείτε την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ εδώ 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close