Νέα λαϊκή αγορά βιολογικών προϊόντων στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης


Ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου θα φιλοξενήσει στο Πάρκο Μουσών και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Πολυμνίας & Ανδρομάχης τη νέα Αγορά Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Από τις 20 Δεκεμβρίου 2021 και κάθε Δευτέρα, 12.00-18.00 τη χειμερινή περίοδο (Οκτ-Απρ) και 16.00-21.00 τη θερινή (Μάι-Σεπ), οι καταναλωτές της Δυτικής Θεσσαλονίκης θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται ολόφρεσκα αλλά και μεταποιημένα, πιστοποιημένα, βιολογικά προϊόντα, απευθείας από τους βιοκαλλιεργητές-μέλη της αγοράς.
Η αγορά του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου είναι η πρώτη αγορά παραγωγών βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα που ιδρύεται από την αρχή σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία. Οι αγορές παραγωγών βιολογικών προϊόντων οργανώνονται και λειτουργούν σύμφωνα με την ΚΥΑ 1978/157498 (ΦΕΚ Β 2710/2-7-2019) από τον Αυτοδιαχειριζόμενο Φορέα Αγορών Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ο οποίος αποτελείται από επαγγελματίες αγρότες-βιοκαλλιεργητές, οι οποίοι διαθέτουν στις αγορές αποκλειστικά πιστοποιημένα προϊόντα δικής τους παραγωγής.
Στις βιολογικές αγορές, μετέχουν μόνον παραγωγοί βιολογικών προϊόντων που διαθέτουν εκτός από τα φρέσκα βιολογικά φρούτα και λαχανικά, και βιολογικά γαλακτοκομικά, βιολογικό ελαιόλαδο, βιολογικούς οίνους, βιολογικά αυγά κλπ.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail