ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ: Υλοποίησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή για τους παραγωγούς της


Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ είναι μία ελληνική εταιρείαπου δραστηριοποιείται εδώ και 50 χρόνια στην Ελλάδα, με κινητήρια δύναμη το ανθρώπινο δυναμικό της, τη διαρκή επένδυση στον πρωτογενή τομέα και την καινοτομία, και -έχοντας σαφές όραμα- επιδεικνύει σημαντική και συνεχιζόμενη αναπτυξιακή πορεία.
Η εταιρεία κατέχει διαχρονικά ηγετική θέση στην αγορά των καταψυγμένων λαχανικών και πρεσβεύει διεθνώς την ελληνική διατροφή, με καινοτόμα προϊόντα απαράμιλλης ποιότητας και μέγιστης ασφάλειας, με ευθύνη και ευαισθησία προς τον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον. Βασικοί πυλώνες της λειτουργίας της εταιρείας είναι η αδιαπραγμάτευτη ποιότητα, η διαρκής επένδυση στον πρωτογενή τομέα και στην ελληνική επιχειρηματικότητα, η συνεχής καινοτομία, καθώς και η έρευνα και ανάπτυξη.
Όραμά της είναι, μέσα από τη βιώσιμη ανάπτυξη, να προσφέρει στους καταναλωτές ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα προστιθέμενης αξίας. Με αυτόν τον τρόπο, εδώ και 50 χρόνια, συμβάλλει στη διαμόρφωση διατροφικών προτύπων και, με έμπνευση την ελληνική διατροφική σοφία, προτάσσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα
Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, πρωτοπόρος στον θεσμό της Συμβολαιακής Γεωργίας, καθώς ήταν η πρώτη που την εφάρμοσε στην Ελλάδα, μετρά σήμερα περισσότερους από 1.000 παραγωγούς που καλλιεργούν περισσότερα από 30.000 στρέμματα εύφορης ελληνικής γης. Η επένδυσή της στη Συμβολαιακή Γεωργία και η στήριξή της στον πρωτογενή τομέα καιτην ελληνική επιχειρηματικότητα είναιδιαρκής και διαχρονική.

Σε αυτό το πλαίσιο, πιστή στο όραμα και τις αξίες της και με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη, η εταιρεία, ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις της εποχής, αποφάσισε την υλοποίηση ενός εκπαιδευτικού προγράμματος για τους συνεργάτες-παραγωγούς της. Στόχος του προγράμματος ήταν αφενός η εκπαίδευση για την αυξανόμενη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος, μέσα από την ορθή διαχείριση των φυσικών πόρων και την ενίσχυση της ορθολογικής χρήσης των φυτοπροστατευτικών μέσων, και αφετέρου η μέγιστη ασφάλεια και προστασία των ίδιων των παραγωγών της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ και κατά συνέπεια των εργαζομένων και των καταναλωτών της.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνθηκε σε παραγωγούς που συνεργάζονται συμβολαιακά με την εταιρεία και υλοποιήθηκε στις πέντε βασικές καλλιεργητικές περιοχές: τη Λάρισα, τη Ν. Απολλωνία, το Κιλκίς, τα Γιαννιτσά και τη Φλώρινα, από τον Οκτώβριο 2019 έως και τον Φεβρουάριο 2020. Με τίτλο: «Η επίδραση της σύγχρονης τεχνολογίας στην ορθή διαχείριση φυσικών πόρων και φυτοπροστασίας για την αειφορική παραγωγή κηπευτικών»κάθε βιωματικός εκπαιδευτικός κύκλος διήρκεσε συνολικά 22 ώρες ανά περιοχή και υλοποιήθηκε σε γκρουπ των 25 ατόμων. Τα θέματα στα οποία δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση ήταν αυτάτης σύγχρονης, αποτελεσματικής και ευφυούς φυτοπροστασίας για τον ίδιο τον παραγωγό, τον καταναλωτή και το περιβάλλον, θέματα ορθής διαχείρισης φυσικών πόρων, η χρήση σύγχρονων μέσων ευφυούς τεχνολογίας για την πρόβλεψη αγρομετεωρολογικών δεδομένων, αλλά και θέματα διασφάλισης ποιότητας του τελικού προϊόντος.
Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ εντάσσει τους εκπαιδευτικούς κύκλους σεμιναρίων για τους παραγωγούς της στη στρατηγική εταιρικής υπευθυνότητας που εκπονεί, δεσμεύεται για τη συνέχισή τους και αποδεικνύει έτσι έμπρακτα τη φροντίδα της προς τους συνεργάτες παραγωγούς της αλλά και την ουσιαστική, άμεση και ενεργή στήριξη και ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής της χώρας μας. Τέλος, μέσω των αυστηρών κριτηρίων ποιότητας και ασφάλειαςπου έχει θέσει και, υποστηρίζοντας τους παραγωγούς με συνεχή επίβλεψη και εκπαίδευση, διασφαλίζει την ύψιστη ποιότητα των προϊόντων ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, την προστασία του περιβάλλοντος και παρέχει στους καταναλωτές ό,τι ποιοτικότερο προσφέρει η ελληνική φύση.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail