Βιολογικός Κολίανδρος – ΚΤΗΜΑ ΒΙΩΜΑ


Την άνοιξη του 2005 ιδρύεται το Κτήμα Βίωμα, σε ιδιόκτητο αγρόκτημα στην Αριδαία Ν. Πέλλας. Δημιουργούνται οι πρώτες εγκαταστάσεις ενώ παράλληλα οργανώνεται και η πρώτη πειραματική βιολογική φυτεία παραδοσιακών ποικιλιών Τομάτας και Πιπεριάς.

Το Τμήμα Αρωματικών – Φαρμακευτικών Φυτών δημιουργήθηκε το 2005 για την Παραγωγή και πιστοποίηση Βιολογικών Αρωματικών – Φαρμακευτικών Φυτών (Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ)

Από το 2005 έως και σήμερα έχουμε πολλαπλασιάσει εκατομμύρια βιολογικά φυτά κηπευτικών, για επαγγελματίες αγρότες και ερασιτέχνες κηπουρούς. Στόχος μας είναι ο διαρκής εμπλουτισμός του καταλόγου μας με νέες προτάσεις και η συνεχής βελτίωση του πολλαπλασιαστικού μας υλικού.

Από την δημιουργία του φυτωρίου μας ασχοληθήκαμε με επαγγελματισμό στον τομέα παραγωγής, πολλαπλασιαστικού υλικού αρωματικών φυτών. Τομέας που πιστέψαμε και πιστεύουμε, επενδύοντας σημαντικά κεφάλαια και χρόνο, ώστε να είμαστε παρόν στις εξελίξεις όσο αφορά καινούριες τεχνικές και τάσεις της παγκόσμιας αγοράς.

Σήμερα απολαμβάνουμε την συνεργασία και εμπιστοσύνη πολλών επαγγελματιών παραγωγών – μεταποιητών αρωματικών φυτών, σε όλη την Ελλάδα.

Κολίανδρος
  • Εποχή μεταφύτευσης: Άνοιξη
  • Επίσημη ονομασία: Coriander sativum

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΦΥΤΟ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟΥ

Άλλες ονομασίες: Κόλιανδρο, κινέζικος μαϊντανός, Κουτβουράς.

Μονοετές φυτό. Ύψος 60 εκ., φύλλα σκούροπράσινα με έντονη μυρωδιά.

Ανάπτυξη σε γλάστρες: αναπτύσσεται πολύ καλά.

Ποτίσματα: Έχει απαιτήσεις σε νερό.

Συγκομιδή: Μπορείτε να μαζεύετε τα φύλλα του όποτε θέλετε. Επιλέξτε αυτά με ύψος 10 εκ. και ζωντανό πράσινο χρώμα.

Χρήσεις: Το αιθέριο έλαιο έχει χρήσεις στην αρωματοποιία και σαπωνοποιία. Έχει μεγάλη χρήση στην μαγειρική.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail