Βιολογικό αποξηραμένο τριαντάφυλλο Χίου – Τ’ Αγιοργούσικα

τριαντάφυλλο Χίου

Ροδώνες και μάλιστα βιολογικής καλλιέργειας έχει αναπτύξει η οικογένεια Κύλη στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Συκούση της Χίου.

Ο πατέρας κ. Νίκος μαζί με τον γιο του Δημήτρη, έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους σε νέες μορφές τυποποίησης και εμπορίας του μοναδικού αυτού προϊόντος.

Σε υψόμετρο 400 μέτρων, το κλίμα είναι ιδανικό για την ανάπτυξη διαφόρων ειδών τριαντάφυλλου (απριλιάτικο, μαγιάτικο, εκατόφυλλο) που πέρα από το παραδοσιακό γλυκό τριαντάφυλλο, αποξηραίνεται για αφέψημα, γίνεται λικέρ και ροδόνερο.

Τρόπος Παρασκευής

1)Για ένα φλιτζάνι ρόφημα ρίχνουμε 1 κουταλιά τριαντάφυλλο σε φίλτρο τσαγιέρας.

2)Μπορούμε να το βράσουμε παραδοσιακά και να το σουρώσουμε. Προσθέτουμε μέλι ή ζάχαρη αν θέλουμε.

Αφέψημα τριαντάφυλλο, πίνεται κρύο ή ζεστό.

Τριαντάφυλλα βιολογικής καλλιέργειας στον Άγιο Γεώργιο Συκούση Χίου

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Κύλης Νίκος, τηλ. 6974732965

Προϊόν πιστοποιημένο από τον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close