Βιολογικό Χαμομήλι – ΚΤΗΜΑ ΒΙΩΜΑ


Την άνοιξη του 2005 ιδρύεται το Κτήμα Βίωμα, σε ιδιόκτητο αγρόκτημα στην Αριδαία Ν. Πέλλας. Δημιουργούνται οι πρώτες εγκαταστάσεις ενώ παράλληλα οργανώνεται και η πρώτη πειραματική βιολογική φυτεία παραδοσιακών ποικιλιών Τομάτας και Πιπεριάς.

Το Τμήμα Αρωματικών – Φαρμακευτικών Φυτών δημιουργήθηκε το 2005 για την Παραγωγή και πιστοποίηση Βιολογικών Αρωματικών – Φαρμακευτικών Φυτών (Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ)

Από το 2005 έως και σήμερα έχουμε πολλαπλασιάσει εκατομμύρια βιολογικά φυτά κηπευτικών, για επαγγελματίες αγρότες και ερασιτέχνες κηπουρούς. Στόχος μας είναι ο διαρκής εμπλουτισμός του καταλόγου μας με νέες προτάσεις και η συνεχής βελτίωση του πολλαπλασιαστικού μας υλικού.

Από την δημιουργία του φυτωρίου μας ασχοληθήκαμε με επαγγελματισμό στον τομέα παραγωγής, πολλαπλασιαστικού υλικού αρωματικών φυτών. Τομέας που πιστέψαμε και πιστεύουμε, επενδύοντας σημαντικά κεφάλαια και χρόνο, ώστε να είμαστε παρόν στις εξελίξεις όσο αφορά καινούριες τεχνικές και τάσεις της παγκόσμιας αγοράς.

Σήμερα απολαμβάνουμε την συνεργασία και εμπιστοσύνη πολλών επαγγελματιών παραγωγών – μεταποιητών αρωματικών φυτών, σε όλη την Ελλάδα.

Χαμομήλι
  • Εποχή μεταφύτευσης: Άνοιξη
  • Επίσημη ονομασία: Matricaria chamomilla

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΦΥΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΙΟΥ

Άλλες ονομασίες: Χαμόμηλο, λουλούδι του Αγ. Γεωργίου.

Ετήσιο φυτό, ύψους 30 – 60 εκ.. Άνθη σε σχήμα μαργαρίτας, διαμέτρου 10 – 17 χιλιοστά. Η ανθοφορία διαρκεί απο τα μέσα Απριλίου έως και τον Ιούνιο.

Ανάπτυξη σε γλάστρες: καλύτερα αποτελέσματα, δίνει η καλλιέργεια στο έδαφος.

Ποτίσματα: πολύ μικρές ποσότητες νερού, του καλοκαιρινούς μήνες.

Άλλες απαιτήσεις: –

Εχθροί – Ασθένειες: Δεν παρουσιάζει προβλήματα.

Συγκομιδή: μαζεύουμε τα άνθη Πότε; στην ολοκλήρωση της άνθησης.

Χρήσεις: τα άνθη χαμομηλιού είναι κατάλληλα για την παρασκευή, του γνωστού τσαγιού κατά του κρυολογύματος. Το αιθέριο έλαιο έχει χρήση στην αρωματοθεραπεία, κοσμετολογία και αρωματοποιία

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail