Βιολογικό Μελισσόχορτο – ΚΤΗΜΑ ΒΙΩΜΑ


Την άνοιξη του 2005 ιδρύεται το Κτήμα Βίωμα, σε ιδιόκτητο αγρόκτημα στην Αριδαία Ν. Πέλλας. Δημιουργούνται οι πρώτες εγκαταστάσεις ενώ παράλληλα οργανώνεται και η πρώτη πειραματική βιολογική φυτεία παραδοσιακών ποικιλιών Τομάτας και Πιπεριάς.

Το Τμήμα Αρωματικών – Φαρμακευτικών Φυτών δημιουργήθηκε το 2005 για την Παραγωγή και πιστοποίηση Βιολογικών Αρωματικών – Φαρμακευτικών Φυτών (Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ)

Από το 2005 έως και σήμερα έχουμε πολλαπλασιάσει εκατομμύρια βιολογικά φυτά κηπευτικών, για επαγγελματίες αγρότες και ερασιτέχνες κηπουρούς. Στόχος μας είναι ο διαρκής εμπλουτισμός του καταλόγου μας με νέες προτάσεις και η συνεχής βελτίωση του πολλαπλασιαστικού μας υλικού.

Από την δημιουργία του φυτωρίου μας ασχοληθήκαμε με επαγγελματισμό στον τομέα παραγωγής, πολλαπλασιαστικού υλικού αρωματικών φυτών. Τομέας που πιστέψαμε και πιστεύουμε, επενδύοντας σημαντικά κεφάλαια και χρόνο, ώστε να είμαστε παρόν στις εξελίξεις όσο αφορά καινούριες τεχνικές και τάσεις της παγκόσμιας αγοράς.

Σήμερα απολαμβάνουμε την συνεργασία και εμπιστοσύνη πολλών επαγγελματιών παραγωγών – μεταποιητών αρωματικών φυτών, σε όλη την Ελλάδα.

Μελισσόχορτο
  • Εποχή μεταφύτευσης: Άνοιξη – Φθινόπωρο
  • Επίσημη ονομασία: Melissa officinalis L.

 

Άλλες ονομασίες: Κιτροβάλσαμο, μελισσοβότανο, μελισσάκι.

Πολυετές φυτό. Ύψους 60 – 80 εκ.. Άνθη μικρού μεγέθους και λευκού-κίτρινου χρώματος.

Φύλλα πράσινα, οδοντωτά και ιδιαίτερα αρωματικά (μυρωδιά λεμονιού).

Τα φύλλα και όλο το υπέργειο μέρος το χειμώνα ξεραίνονται. Την άνοιξη με την άνοδο της θερμοκρασίας το φυτό αναβλαστάνει και μας δίνει καινούργιο φύλλωμα.

Ανάπτυξη σε γλάστρες: Επιλέξτε μεγάλες γλάστρες, που να στραγγίζουν εύκολα.

Ποτίσματα: Δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις σε νερό. Σε περιόδους έντονης ξηρασίας, δώστε του μικρές ποσότητες.

Εχθροί – Ασθένειες: Δεν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα σε καλλιέργειες μικρής κλίμακας.

Χρήσεις: Καλλωπιστική, σε κήπους και μπαλκόνια. Είναι φαρμακευτικό φυτό.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close