Βιολογικός Ύσσωπος- ΚΤΗΜΑ ΒΙΩΜΑ


Την άνοιξη του 2005 ιδρύεται το Κτήμα Βίωμα, σε ιδιόκτητο αγρόκτημα στην Αριδαία Ν. Πέλλας. Δημιουργούνται οι πρώτες εγκαταστάσεις ενώ παράλληλα οργανώνεται και η πρώτη πειραματική βιολογική φυτεία παραδοσιακών ποικιλιών Τομάτας και Πιπεριάς.

Το Τμήμα Αρωματικών – Φαρμακευτικών Φυτών δημιουργήθηκε το 2005 για την Παραγωγή και πιστοποίηση Βιολογικών Αρωματικών – Φαρμακευτικών Φυτών (Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ)

Από το 2005 έως και σήμερα έχουμε πολλαπλασιάσει εκατομμύρια βιολογικά φυτά κηπευτικών, για επαγγελματίες αγρότες και ερασιτέχνες κηπουρούς. Στόχος μας είναι ο διαρκής εμπλουτισμός του καταλόγου μας με νέες προτάσεις και η συνεχής βελτίωση του πολλαπλασιαστικού μας υλικού.

Από την δημιουργία του φυτωρίου μας ασχοληθήκαμε με επαγγελματισμό στον τομέα παραγωγής, πολλαπλασιαστικού υλικού αρωματικών φυτών. Τομέας που πιστέψαμε και πιστεύουμε, επενδύοντας σημαντικά κεφάλαια και χρόνο, ώστε να είμαστε παρόν στις εξελίξεις όσο αφορά καινούριες τεχνικές και τάσεις της παγκόσμιας αγοράς.

Σήμερα απολαμβάνουμε την συνεργασία και εμπιστοσύνη πολλών επαγγελματιών παραγωγών – μεταποιητών αρωματικών φυτών, σε όλη την Ελλάδα.

Ύσσωπος
  • Εποχή μεταφύτευσης: Άνοιξη – Φθινόπωρο
  • Επίσημη ονομασία: Hyssopus officinalis L.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΦΥΤΟ ΥΣΣΩΠΟΥ

Άλλες ονομασίες: Ύσσωπος ο φαρμακευτικός,

Πολυετές φυτό, ύψους 0.60 – 0,80 εκ., τα φύλλα του είναι μικρού μεγέθους, σε σχήμα λόγχης. Άνθη χρώματος μπλέ.

Ανάπτυξη σε γλάστρες: Αναπτύσσεται πολύ όμορφα στις γλάστρες, που στραγγίζουν καλά.

Ποτίσματα: Ελάχιστες οι απαιτήσεις σε νερό.

Άλλες απαιτήσεις: παρουσιάζει μεγάλη αντοχή σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Εχθροί – Ασθένειες: Σε μικρής κλίμακας ερασιτεχνικές φυτείες ή φυτά σε γλάστρες συνήθως δεν παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα.

Χρήσεις: Διακοσμητικό. Ακόμα είναι μελισσοτροφικό φυτό. Το αιθέριο έλαιο, έχει χρήση στην βιομηχανία τροφίμων καλλυντικών και στην αρωματοθεραπεία.

(Διαθέσιμο: 20/3/2018)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close