Φιλέτο μπούτι βιολογικό κοτόπουλο – BIOGRECO


Η ιστορία της BIOGRECO ξεκινάει το 2001. Τρεις νέοι που επέλεξαν να ζήσουν με τις οικογένειές τους στη Λακωνία, ο Σταύρος Αργυρόπουλος και ο Μπάμπης Λύρας, γεωπόνοι ζωοτέχνες και ο Μελέτης Γιαννάκος, αγρότης, ‘’έβαλαν στοίχημα’’ να τοποθετήσουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ, το κοτόπουλο όπως ήταν παλιά. Αγνό, αυθεντικό με γεμάτη γεύση αλλά ταυτόχρονα πιστοποιημένο, ασφαλές και υγιεινό.

Συνδυάζοντας την επιστημονική γνώση με την αγροτική εμπειρία, έπειτα από δοκιμές μηνών κατάφεραν να παρουσιάσουν στην ελληνική αγορά το πρώτο νωπό πιστοποιημένο βιολογικό κοτόπουλο (Οργανισμός Πιστοποίησης ΔΗΩ).

Σήμερα η BIOGRECO αποτελείται από 4 οικογενειακές πτηνοτροφικές μονάδες, από τη συνεργασία των οποίων προκύπτει μια παραγωγή περίπου 200,000 βιολογικών κοτόπουλων ανά έτος.

Φιλέτο μπούτι νωπό βιολογικό κοτόπουλο

Τα πιστοποιημένα βιολογικά κοτόπουλα παραγματικά διαφέρουν.

  • Η διατροφή τους στηρίζεται αποκλειστικά σε βιολογικούς δημητριακούς καρπούς. Χωρίς πρόσθετα που ευνοούν την ανάπτυξή τους, χωρίς γενετικώς τροποποιημένες (μεταλλαγμένες) ζωοτροφές.
  • Αναπτύσσονται με φυσιολογικούς ρυθμούς, έχοντας πρόσβαση στο χώρο βοσκής, ικανοποιώντας έτσι τις φυσιολογκές τους ανάγκες για περπάτημα, σκάλισμα και έκθεση στον ήλιο και τον αέρα. Αυτές οι συνθήκες είναι που τους προσδίδουν την ιδιαίτερη γεύση, το κιτρινωπό χρώμα και την σκληρότερη υφή τους.
  • Έλέγχονται σε όλα τα στάδια της παραγωγής από γεωπόνους και κτηνιάτρους και φθάνουν σε εσάς εγγυημένα για να σας θυμίσουν τη γεύση του κοτόπουλου που έχει χαθεί εδώ και δεκαετίες.

Τα νωπά κοτόπουλα, ολόκληρα και τεμαχισμένα βρίσκονται στην αγορά εντός 24 ωρών από τη σφαγή. Διατηρούνται και μεταφέρονται στους 0-4 βαθμούς κελσίου. Αυτή είναι και η ενδεδειγμένη θερμοκρασία συντήρησης στο οικιακό ψυγείο.

Διατίθενται μόνο συσκευασμένα και φέρουν 2 ετικέτες που παρέχουν τις εξής πληροφορίες:

  • Είδος προϊόντος
  • Θερμοκρασία συντήρησης
  • Κωδικός σφαγείου και τυποποιητηρίου
  • Όνομα παραγωγού
  • Διεύθυνση Παραγωγού
  • Οργανισμός Πιστοποίησης
  • Κωδικός Πιστοποίησης Παραγωγού
  • Ημερομηνία λήξης
  • Βάρος
  • Τιμή κιλού (προαιρετικά )
  • Τιμή συσκευασίας (προαιρετικά)
Φιλέτο μπούτι κατεψυγμένο βιολογικό κοτόπουλο

Τα κατεψυγμένα κοτόπουλα, ολόκληρα ή τεμαχισμένα καταψύχονται στους -40 βαθμούς κελσίου αμέσως μετά τη σφαγή. Συντηρούνται και μεταφέρονται στους -18 βαθμούς κελσίου. Αυτή είναι και η ενδεδειγμένη θερμοκρασία συντήρησης σε οικιακό καταψύκτη ή ψυγειοκαταψύκτη.

Διατίθενται μόνο συσκευασμένα και φέρουν 2 ετικέτες που παρέχουν τις εξής πληροφορίες:

  • Είδος προϊόντος
  • Θερμοκρασία συντήρησης
  • Κωδικός σφαγείου και τυποποιητηρίου
  • Όνομα παραγωγού
  • Διεύθυνση Παραγωγού
  • Οργανισμός Πιστοποίησης
  • Κωδικός Πιστοποίησης Παραγωγού
  • Ημερομηνία σφαγής
  • Ημερομηνία λήξης
  • Βάρος

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close