Βιολογικό Τσάι βουνού – CHIRON KENTAUROS


Την επιχείρηση CHIRON KENTAUROS – Greek Organic Herbs ίδρυσε στην Δράκεια Πηλίου (Greece) το 2010 η Οικογένεια του Παναγιώτη Γιαννακούλα και της Ζωής Φιλίππου.

Η οικογενειακή μας επιχείρηση, έχει ως αντικείμενο την καλλιέργεια, συλλογή, επεξεργασία, συσκευασία και εμπορία των βοτάνων. Παράλληλα συνεργάζεται με παραγωγούς Βιολογικής καλλιέργειας αλλά και συλλέκτες άγριων φυσικών Βιολογικών Βοτάνων.

Φιλοδοξούμε η παρουσία μας στο χώρο των αρωματικών φυτών, να προσφέρει Βιολογικά προϊόντα άριστης ποιότητας διατηρώντας αναλλοίωτες τις ιδιότητες τους και τα βότανα που ο Κένταυρος Χείρων διάλεγε στις ίδιες πλαγιές του βουνού, να τα διαδώσουμε και να διδάξουμε την ωφελιμότητα του καθενός από αυτά.

Σε μια εποχή που ολόκληρος ο κόσμος βασανίζεται από το ερώτημα τι είναι πραγματικά υγιεινό και τι όχι στη διατροφή μας, αλλά και στην υγεία μας, η ίδια η φύση έρχεται να μας δώσει την καλλίτερη απάντηση. Εκατοντάδες βότανα προσφέρουν την καλλίτερη εναλλακτική πρόταση για ένα υγιεινό τρόπο ζωής.

Τα τελικά προϊόντα μας είναι αποξηραμένα βότανα συσκευασμένα σε συσκευασίες υψηλής ποιότητας, αλλά και αιθέρια έλαια που απευθύνονται σε Αλυσίδες καταστημάτων, Χονδρέμπορους – Diller και καταστήματα delicatessen.

Βιολογικό Τσάι του βουνού – CHIRON KENTAUROS

Συσκευασία: 40 γρ

Το τσάι του βουνού καλλιεργείται με βιολογικές μεθόδους, στο χωριό Παράμερο της οροσειράς της Πίνδου.

Η καλλιέργεια γίνεται σε χωράφια επικλινή, με υψόμετρο 1300 μέτρα. Η καλλιέργεια γίνεται με το χέρι και το σκαλιστήρι χωρίς να χρησιμοποιούνται ζιζανιοκτόνα, φυτοφάρμακα και χημικά λιπάσματα. Επίσης η συλλογή γίνεται με το χέρι και ακολουθεί η ξήρανση σε κατάλληλες ανοιχτές αποθήκες.Το «Τσάι του Βουνού» αποτελεί βασικό συστατικό της διατροφικής παράδοσης των Ελλήνων από αρχαιοτάτων χρόνων.

Το παρασκευαζόμενο αφέψημα με το όνομα «Τσάι του Βουνού» παρουσιάζει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, οι οποίες οφείλονται στα συστατικά του αιθέριου ελαίου του, όπως για παράδειγμα στα φλαβονοειδή.

Το αφέψημα από το φυτό προτιμάται πολύ από τους Έλληνες, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, λόγω της ευεργετικής του επίδρασης σε κρυολογήματα και φλεγμονές του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, ιδιότητες που ενισχύονται με την προσθήκη μελιού.

Οι ευεργετικές επιδράσεις οφείλονται στην αντιφλεγμονώδη, βακτηριοστατική και αντιοξειδωτική δράση του. Ακόμη θεωρείται ευστόμαχο, εφιδρωτικό, τονωτικό, αντιερεθιστικό και αντιαναιμικό διότι περιέχει Fe.

Οργανοληπτικά το ρόφημα είναι πολύ εύγευστο και αρωματικό, ενώ μπορεί να καταναλωθεί ζεστό ή κρύο, με ζάχαρη, μέλι ή και σκέτο. Μέχρι τώρα καλλιέργεια ειδών του φυτού, γίνεται μόνο στην Ελλάδα. Το μέρος του φυτού που συλλέγεται είναι η ταξιανθία σε πλήρη άνθηση μαζί με 5-6 cm βλαστού. Οι ανθοφόροι βλαστοί ξηραίνονται ώστε να μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τελευταία ολοένα και περισσότερες έρευνες επισημαίνουν τις θαυματουργές ιδιότητες του ελληνικού τσαγιού του βουνού και τη συμβολή του στη μάχη εναντίον της ασθένειας Αλτσχάιμερ, η οποία προκαλεί εκφυλισμό των εγκεφαλικών κυττάρων.

Ο Καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου του Μαγδεμβούργου και διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Νευρολογικών Ασθενειών, Γενς Πάνκε, μετά από τις τελευταίες του έρευνες προτείνει την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας κρύου ή ζεστού ροφήματος – τσαγιού κάθε μέρα.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail