Βιολογική Μέντα – Aroma Farms


Η εταιρεία μας ιδρύθηκε το 2013 με έδρα τo χωριό Σμίλα Αρχαίας Ολυμπίας στο Νομό Ηλείας με αντικείμενο τη βιολογική καλλιέργεια, επεξεργασία και συσκευασία Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών, αγροτικών προϊόντων, ελαίων και σπόρων.

Η μακροχρόνια οικογενειακή εμπειρία στην παραγωγή Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών, αγροτικών προϊόντων, ελαίων και σπόρων σε ιδιόκτητους πειραματικούς και παραγωγικούς αγρούς καθώς και τα εξαιρετικά αποτελέσματα που καταφέραμε να επιτύχουμε στα ήδη άριστα σπορόφυτα που είχαν προμηθευτεί, πολλαπλασιάσει και εγκαταστήσει οι γονείς μας, ήταν η προίκα μας για τη δημιουργία αυτής της εταιρείας.

Η συνεργασία μας με αξιόλογους ερευνητές απετέλεσαν τη βάση για τη συνέχιση αυτής της προσπάθειας με σημαντική και πολύτιμη την καθοδήγηση και βοήθεια του Γεωπόνου-Ερευνητή Δρα Θεόδωρου Κουτσού, καθηγητές Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και άλλων φορέων, εργαστήκαμε με πολύ κόπο, μεράκι και έρευνα.

΄Ολα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τις πρακτικές Βιολογικής Καλλιέργειας, υπό την εποπτεία της επιβλέπουσας εταιρείας πιστοποίησης (ΔΗΩ) που εφαρμόζουμε και το τοπικό ιδανικό μικροκλίμα της περιοχής της Αρχαίας Ολυμπίας και της Κρήτης όπου βρίσκονται τα ιδιόκτητα αγροκτήματά μας, αποτελούν το “μυστικό” μας.

Βασική μας αρχή είναι η εξέλιξη της επιχείρησής μας να παραμένει πάντα προσηλωμένη στο βιολογικό τρόπο καλλιέργειας που εξασφαλίζει ποιοτική παραγωγή αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών και ελαίων.

Βιολογική μέντα

Μέντα (Mentha X piperita Sm.)
Η μέντα είναι γνωστή από την αρχαία Ελλάδα όπου έτριβαν το τραπέζι τους με αυτήν για να το αρωματίσουν όταν περίμεναν επισκέπτες. Η λατινική της ονομασία, Mentha, προέρχεται από τον αρχαιοελληνικό μύθο της Μίνθης, η οποία ήταν μία νύμφη που αγάπησε ο Πλούτωνας και η Περσεφόνη τοτε από τη ζήλια της την μεταμόρφωσε σε φυτό. Ο Πλούτωνας δεν μπορούσε να της δώσει ξανά την αρχική της μορφή αλλά της έδωσε το χαρακτηριστικό της άρωμα για να μπορεί να γλυκαίνει τον αέρα γύρω της.

Μαγειρική: Η μέντα έχει μια χαρακτηριστική δροσιστική, πιπεράτη γεύση. Στο μαγείρεμα μπορεί να συνοδεύσει ρύζι, λαχανικά, σαλάτες, μαρινάδες για θαλασσινά, ζυμαρικά, σάλτσες και σούπες ενώ μπορείτε να δοκιμάσετε και την κλασσική αγγλική συνταγή για αρνί με σάλτσα μέντας.

Θέλει προσοχή στο μαγείρεμα καθώς πρέπει να την προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος γιατί άμα ψηθεί για πολύ ώρα θα χάσει το άρωμα της.

Η μέντα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή γλυκών, λικέρ αλλά και για να φτιάξουμε δροσιστικά αφεψήματα.

Παραδοσιακές Ιδιότητες: Παραδοσιακά η μέντα χρησιμοποιείται ως αφέψημα κατά του κρυολογήματος, της λαρυγγίτιδας και σε εισπνοές για τη ρινική καταρροή καθώς είναι πλούσια στο φυσικό φυτοχημικό στοιχείο μενθόλη.

Είναι ένα κλασσικό διεγερτικό, αφροδισιακό και η αίσθηση κρύου που προκαλεί αυξάνει τον μεταβολισμό κυρίως άμα χρησιμοποιηθεί για σωματική επάλειψη. Λόγω των μυοχαλαρωτικών της ιδιοτήτων, η μέντα μπορεί να μας βοηθήσει σε γαστρεντερικές διαταραχές, να αντιμετωπίσει το άγχος, τους πόνους περιόδου και τον ακανόνιστο κύκλο.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close