Βιολογικό Θυμάρι – BioParnon


Η BioParnon ιδρύθηκε το 2013 έχοντας ήδη μια 10 ετία εμπειρία. Δραστηριοποιείται στον τομέα της καλλιέργειας και της εμπορίας φυτικών προϊόντων που προσφέρουν ιαματική και ευεργετική δράση στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η παραγωγή αρωματικών φυτών, όπως είναι η ρίγανη, το χαμομήλι, το θυμάρι, το θρουμπί, το μελισσόχορτο(ή αλλιώς βάλσαμο), η λεβάντα και η λυγαριά, γίνεται:

  • Με την βοήθεια καταρτισμένων ανθρώπων- παραγωγών, που αγαπούν την Γη και σέβονται την φύση.
  • Με την χρήση προηγμένου εξοπλισμού που εξυπηρετεί την βιολογική καλλιέργεια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η εργασία μας αφορά τόσο την καλλιέργεια όσο και την παραγωγή αρωματικών ελαίων, με την μέθοδο της απόσταξης, ενώ η δραστηριότητά μας εδρεύει και πραγματοποιείται στην θέση Ζυγός της κοινότητας Βούρβουρα, στον ορεινό όγκο του Πάρνωνα Αρκαδίας σε έκταση 150 στρεμμάτων.

Σεβόμαστε απόλυτα την δραστηριότητα της φύσης και κατά τις καλλιέργειες δεν χρησιμοποιούμε φάρμακα και εντομοαπωθητικά, καθώς επιθυμούμαι τα προϊόντα μας να διατηρούν την σύστασή τους αναλλοίωτη χωρίς να εμπεριέχουν ουσίες που αποδυναμώνουν και μεταλλάσσουν την σύστασή τους.

Για τις βιολογικές της καλλιέργειες η Bioparnon έχει λάβει πιστοποίηση από το «κτήμα ΒΙΩΜΑ». Πιστοποίηση έχουμε λάβει επίσης για τα χωράφια και τον τρόπο καλλιέργειας και συγκομιδής από την εταιρεία ΔΗΩ, που αποτελεί Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων.

Βιολογικό Θυμάρι Κεφαλωτό

Ξυλώδης, αειθαλής, θάμνος ύψους 30-50 εκ., με φύλλα μικρά, γραμμοειδή και άνθη μικρά ερυθρά. Εξαιρετικά χρήσιμο φυτό και από τα καλύτερα αντισηπτικά και τονωτικά βότανα.

Το εκχύλισμά του μπορεί:

  • Να προλάβει το κρύωμα, ρίχνει τον πυρετό, καταπολεμά τη γρίπη.
  • Να προλάβει τις εντερικές διαταραχές και δερματικές λοιμώξεις.
  • Αντισπασμωδικό των πεπτικών οδών, διευκολύνει την πέψη, ηρεμεί τις νευρικές συσπάσεις του στομάχου και του εντέρου.
  • Βοηθά στην μείωση του άγχους και της πνευματικής κατάπτωσης.
  • Ενα από τα καλύτερα μυρωδικά για τα ψητά κρέατα.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close