Αμάρανθος ‘Βιόδωρος Γαία’


Αμάρανθος ‘Βιόδωρος Γαία’

Αμάρανθος βιολογικός

Προϊόν βιολογικής γεωργίας

Προέλευση Περού

Πιστοποιείται σύμφωνα με τον Καν. (ΕΚ) 834/2007

Βάρος 500 γρ

Ο αμάρανθος θεωρείται υπερ-τροφή επειδή οι σπόροι του περιέχουν δυο βασικά αμινοξέα τα οποία σπάνια απαντώνται σε φυτικές τροφές: λυσίνη -πολύ περισσότερη από ότι τα άλλα δημητριακά- και μεθειονίνη, ένα σημαντικό αμινοξύ στην ανάπτυξη και επιδιόρθωση των ιστών. Είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες, σε λινολεϊκό οξύ, σε σίδηρο, περιέχει ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο και βιταμίνες A και C.

Αμάρανθος: ο σπόρος της ελπίδας!
Ο θρύλος του αμάρανθου μπορεί να ανιχνευθεί στην εποχή των Ίνκας, οι οποίοι πίστευαν ότι ο σπόρος διέθετε υπερφυσικές δυνάμεις. Επί τέσσερις αιώνες κανείς δεν μιλούσε γι’ αυτόν έως ότου επιστήμονες τον ανακάλυψαν ξανά μέσα από μελέτες και επιβεβαίωσαν ότι οι μικροσκοπικοί σπόροι αμάρανθου περιέχουν έναν σημαντικό αριθμό από οφέλη – κλειδιά.

Διατροφικά οφέλη

– Μεγάλη περιεκτικότητα σε αμινοξέα: Αυτό που κάνει τον αμάρανθο μοναδικό είναι τα ασυνήθιστα υψηλά επίπεδά περιεκτικότητάς του σε λυσίνη. Αυτό καθιστά την πρωτεΐνη του εξαιρετικά πολύτιμη, αφού όπως έχει βρεθεί όχι μόνο ωφελεί το μεταβολισμό, αλλά επίσης συνδέεται με την επιβράδυνση του γήρατος.

Ειδικά οι αθλητές, γνωρίζουν τη σπουδαιότητα της λυσίνης, αμινοξύ που είναι υπεύθυνο για τη σύνθεση της καρνιτίνης. Αυτή με τη σειρά της μπορεί να ωφελήσει στην ισορροπία της ενέργειας και της αντοχής. Βέβαια, δεν είναι μόνο οι αθλητές που ωφελούνται από αυτούς τούς θαυματουργούς σπόρους. Ακόμη και οι αστροναύτες τους παίρνουν μαζί τους στο διάστημα!

– Πλούσιος σε καλά λιπαρά οξέα και μέταλλα: Ο αμάρανθος είναι επίσης πλούσιος σε υψηλής ποιότητας λινολενικά οξέα, τα οποία ωφελούν το σώμα σε ότι αφορά τη βέλτιστη απόδοση και ευεξία.

Επιπλέον, περιέχει μέταλλα, όπως: μαγνήσιο, σίδηρο, και ασβέστιο, σε επίπεδα που μπορούν να συνεισφέρουν στις καθημερινές ανάγκες του οργανισμού σε αυτά τα μέταλλα.

Θρεπτικά Συστατικά

·Αποτελείται από εύπεπτο άμυλο κατά 59% και 18% πρωτεΐνη μεγάλης θρεπτικής αξίας με βαθμό βιολογικής ποιότητας 75 (σε σύγκριση: το γάλα της αγελάδας είναι 72 και του καλαμποκιού 44).

·Επειδή είναι πλούσιος σε λυσίνη, όπως προαναφέραμε αν το συνδυάσετε με βρώμη ή σιτάρι spelt (dinkel) παρέχει μία ιδανική σύνθεση πρωτεΐνης, μεγάλης σημασίας, ειδικά για τους χορτοφάγους και τους αθλητές.

·Η περιεκτικότητά του σε λίπος είναι μόλις 9% και αποτελείται κυρίως από απαραίτητα λιπαρά οξέα, κυρίως λινολεϊό και λινολενικό οξύ

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close