Νιφάδες Δίκοκκου Σιταριού ‘Βιόδωρος Γαία’


Νιφάδες Δίκοκκου Σιταριού ‘Βιόδωρος Γαία’

Νιφάδες Δίκοκκου Σιταριού βιολογικές

Προϊόν βιολογικής γεωργίας

Προέλευση Ιταλία

Πιστοποιείται σύμφωνα με τον Καν. (ΕΚ) 834/2007

Βάρος 250 γρ

Η Ζειά (ζέα) ή δίκοκκο σιτάρι είναι ένα από τα αρχαιότερα είδη σιταριού στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα σιτηρό ιδανικό για ήπιας μορφής και αειφόρο γεωργία, ενώ δεν χρειάζεται λιπάσματα και φυτοφάρμακα, αποτελώντας άριστη τροφή, ενώ η μεταποίησή του δίνει υψηλής θρεπτικής αξίας προϊόντα.

Το δίκοκκο σιτάρι είναι ένας από τους αρχαιότερους σπόρους δημητριακών αφού έχει καλλιεργηθεί στην Ελλάδα από την παλαιολιθική περίοδο.

Αργότερα, στην εποχή του χαλκού εμφανίζονται τα άλλα σιτηρά όπως το μονόκοκκο, το ντίνκελ και αργότερα μεταλλάξεις όπως το μαλακό, το σκληρό. Σύμφωνα με ευρήματα σε ανασκαφές στη Μικρά Ασία ανακαλύφθηκαν σπόροι δίκοκκου σιταριού από το 12.000 π.Χ.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι αρχαίοι Έλληνες έτρωγαν ψωμί από δίκοκκο σιτάρι, θεωρώντας πολύ σημαντική και θρεπτική την αξία του. Στην αρχαιότητα δεν έτρωγαν ψωμί από απλό σιτάρι (μονόκοκκο). Αυτό το είχαν ως τροφή των ζώων και το ονόμαζαν πυρρό.

Σχετικές αναφορές έχουμε από τον Όμηρο στην Ιλιάδα αλλά και από διάφορους κλασικούς. Μάλιστα, λέγεται ότι ο Μέγας Αλέξανδρος έτρεφε τη στρατιά του μόνο με το συγκεκριμένο δημητριακό.

Οφέλη:

1.- Βοηθάει στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών (ca, mg) κ.ά.

2.- Καταστέλλει τις φλεγμονές που χρονίζουν στον οργανισμό και καταστρέφουν τα υγιή κύτταρα.

3.- Καταστέλλει τα ένζυμα του καρκινικού κυττάρου (εμποδίζει την ανάπτυξη και μετάσταση του καρκίνου).

4.- Περιέχει το βασικό αμινοξύ Λυσίνη (Lycin) πού ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι το βασικό στοιχείο στη βιοχημική λειτουργία του εγκεφάλου

Απολαύστε τις νιφάδες δίκοκκου σταριού στο πρωινό σας με γάλα ή με γιαούρτι.

Θρεπτική αξία ανά 100γρ

  • Ενέργεια: 1377kj/325Kcal
  • Πρωτεΐνες: 12,6g
  • Υδατάνθρακες: 62,3g
  • Λιπαρά: 2,8g

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close