Βιολογικό Καμούτ – ΒΙΟβλαστός


BIOβλαστός

Ο σεβασμός στο περιβάλλον και η αναζήτηση αγνών προϊόντων της ελληνικής υπαίθρου για τη σωστή διατροφή και υγεία , μας οδήγησε στην συνεργασία με μικρούς παραγωγούς, οι οποίοι με μεράκι και αγάπη καλλιεργούν πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα άριστης ποιότητας και γεύσης .

Καμούτ

Το καμούτ είναι ένα αρχαίο είδος σιταριού, η προέλευση του οποίου παραμένει ακόμα αδιευκρίνιστη. Πρέπει να τονίσουμε βέβαια ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα που πάσχουν από κοιλιοκάκη, καθώς περιέχει γλουτένη.

Είναι όμως πιο εύπεπτο και κατάλληλο για άτομα με προβλήματα δυσπεψίας. Όσον αφορά στη διατροφική του αξία, είναι ένα δημητριακό πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες, ενέργεια και πρωτεΐνες, έχει πολλές φυτικές ίνες και είναι φτωχό σε λίπος.

Από μικροθρεπτικά συστατικά, αποτελεί καλή πηγή θειαμίνης, μαγνήσιου, ψευδάργυρου, σιδήρου, φωσφόρου και σεληνίου.

Για να προετοιμάσετε το καμούτ χρειάζεται να το ξεπλύνετε και να το βράσετε σε περίπου 2,5 φορές τον όγκο του σε νερό για να μαλακώσει. Στο τέλος, το σουρώνετε, το αφήνετε να κρυώσει και το προετοιμάζετε είτε για σαλάτα, είτε σαν συνοδευτικό στη θέση του ρυζιού ή του ζυμαρικού

Το συναντάμε σε τρόφιμα όπως το ψωμί, τα δημητριακά πρωινού, τα ζυμαρικά, την μπύρα, τα μπισκότα, τα κράκερς κ.λπ. Το καμούτ μπορεί να καταναλωθεί ωμό και ταιριάζει άριστα σε μούσλι, γιαούρτι φρούτων,σαλάτα. Επίσης, οι κόκκοι του μπορούν να αλεθούν και να γίνουν αλεύρι.

Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail