Βιολογικό Ελαιόλαδο ΕΙΡΗΝΗ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ


Έντονο χρυσοκίτρινο χρώμα με πράσινες αποχρώσεις, μια δυνατή φρουτένια γεύση και ένα γήινο μπουκέτο, με τόνους από φρεσκοκομμένο γρασίδι, ρίγανη, δενδρολίβανο και πικραμύγδαλο.

Μετά το μάζεμα, πρέπει να περιποιηθούμε τα δέντρα. Το πρώτο που πρέπει να μεριμνήσουμε είναι το κλάδεμα του δέντρου και η τοποθέτηση οργανικών παγίδων, οι οποίες δεν επιτρέπουν στον δάκο να καταστρέφει την ελιά.

Η φροντίδα των δέντρων είναι μια υπόθεση που διαρκεί ολόκληρο τον χρόνο. Άλλα πράγματα πρέπει να γίνουν τον χειμώνα, άλλα την άνοιξη, άλλα όταν η σελήνη είναι σε φθίνουσα φάση κι άλλα όταν είναι σε αύξουσα. Αυτά είναι πράγματα που γνώριζαν οι παλιοί και που η οικογένειά μας ακόμα τηρεί.

Αντίθετα με ό,τι συμβαίνει σε άλλες οργανικές φάρμες, στις δικές μας τα αγριόχορτα και τα βότανα είναι καλοδεχούμενα, καθώς πιστεύουμε ότι εάν δεν ήταν καθόλου χρήσιμα δεν θα ήταν μέρος της γης εξαρχής.

Για αυτό, λοιπόν, ανάμεσα στις ελιές φυτρώνει ρίγανη, αλλά και φασκόμηλο, θυμάρι, ευωδιαστό βαλσαμόχορτο ή χόρτο του ‘Αη Γιάννη, άγρια αγκινάρα και, φυσικά, κυδωνιές, συκιές και πικραμυγδαλιές, που προσελκύουν ωφέλιμα έντομα, τα οποία μεταφέρουν οσμές στον καρπό της ελιάς και καταπολεμούν τους μύκητες.

Είναι μια ευλογημένη συμβίωση που προσδίδει στο ελαιόλαδο της παραγωγής μας ένα μπουκέτο από αρώματα που συναντώνται στη γη.

Προκειμένου να προστατεύσουμε τον μοναδικό χαρακτήρα του ελαιόλαδού μας, το εμφιαλώνουμε αφιλτράριστο, έτσι ώστε να μπορείτε να γευτείτε και να απολαύσετε τις ξεχωριστές μυρωδιές του.
Μια προσπάθεια που απέδωσε καρπούς

Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους εμφιάλωσης (2007-2008) το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Περιφερειακής Ανάπτυξης τίμησε την ΕΙΡΗΝΗ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ, τότε με το όνομα Βιολογικό Αφιλτράριστο Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Ειρήνη, με το χρυσό βραβείο γεύσης στην κατηγορία «ελαιόλαδα έντονης φρουτώδους γεύσης».

Το ίδιο ελαιόλαδο εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Διεθνή Διαγωνισμό Βιολογικών Ελαιόλαδων (Premio Biol) της Ιταλίας το 2008, όπου και απέσπασε διάκριση.

Στις 3 Απριλίου του 2009, σε έναν διαγωνισμό γευσιγνωσίας που περιελάμβανε βιολογικά ελαιόλαδα από όλη την Ελλάδα, η ΔΗΩ,ο μεγαλύτερος οργανισμός που παρέχει πιστοποίηση στη βιολογική προέλευση και ποιότητα των ελαιόλαδων, ξεχώρισε το Αφιλτράριστο Βιολογικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Ειρήνη ως το καλύτερο ελαιόλαδο για την περίοδο 2008-2009 με βαθμό 98,5 και το επέλεξε για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Διεθνή Διαγωνισμό Βιολογικών Ελαιόλαδων (Premio Biol) της Ιταλίας το 2008, όπου απέσπασε την πρώτη θέση στην κατηγορία BIOL GRECIA 2009.

Το ελαιόλαδο Ειρήνη Πλωμαριού κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στον 21ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Βιολογικών Ελαιολάδων που διεξήχθη στην Άντρια της Ιταλίας (Andria – Italy). Αξίζει να σημειωθεί ότι το  ελαιόλαδο Ειρήνη έχει διακριθεί στο συγκεκριμένο διαγωνισμό πολλές φορές γεγονος που αποδεικνύει τη διαχρονική σταθερότητα της ποιότητας του προϊόντος που παράγουμε.

Από τη γη της Λέσβου

Το νησί της Λέσβου, στην Ελλάδα, είναι γνωστό για τους ασημοπράσινους λόφους του, όπου οι ελιές συναντώνται από την προϊστορική εποχή. Το ηφαιστειογενές έδαφός του έχει βοηθήσει στην παραγωγή ελαιόλαδου στο νησί, που είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο.

Η ποικιλία ελαιόδεντρων που φυτρώνουν στην περιοχή είναι η γνωστή «κολοβή» ή αλλιώς «Βαλανολιά». Αν ο καρπός της συλλεχθεί πριν ωριμάσει, δίνει ελαιόλαδο χρυσοκίτρινου χρώματος με πράσινες αποχρώσεις, έντονη φρουτώδη γεύση και γήινο μπουκέτο, με τόνους από φρεσκοκομμένο γρασίδι, ρίγανη, δενδρολίβανο και πικραμύγδαλο.

Είναι ένα έντονο γευστικά ελαιόλαδο που δεν μπορεί να αντικατασταθεί όταν πρόκειται για σαλάτες, με χαμηλή οξύτητα, κάτι που το κάνει ιδανικό για το μαγείρεμα.

Οι διακρίσεις, ωστόσο, δε σταματούν εδώ. Το 2009 το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης στον 8ο Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιόλαδου ξεχώρισε τα αρώματα της άγριας αγκινάρας, της φρέσκιας χλόης και του πικραμύγδαλου που κρύβονται στο Αφιλτράριστο Βιολογικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Ειρήνη και το κατέταξε μεταξύ των νικητών.

Τον Μάιο του 2009 το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιόλαδου, που έχει την έδρα του στη Μαδρίτη, ξεχώρισε το Αφιλτράριστο Βιολογικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Ειρήνη μεταξύ 85 ελαιόλαδων από όλο τον κόσμο και του απένειμε το βραβείο ποιότητας MARIO SOLINAS 2009.

Το ελαιόλαδο Ειρήνη κέρδισε Χρυσό Μετάλλιο στο διαγωνισμό Αθηνά, που διεξήχθει στην Αθήνα το Μάρτιο του 2016. Ο διαγωνισμός Αθηνά είναι παγκόσμιος και συμμετείχαν τα καλύτερα βιολογικά ελαιόλαδα που παράγονται στον κόσμο.

Συσκευασία

Για να μην χαθεί η αυθεντικότητα του ελαιολάδου το εμφιαλώνουμε αφιλτράριστο να το γευτείτε και να απολαύσετε τα μοναδικά αρώματα της άγριας αγκινάρας του φρέσκου χόρτου και του πικραμύγδαλου που περιέχει.

Διαθέσιμες συσκευασίες:  γυάλινα μπουκάλια 250 και 500 ml και μεταλλικές συσκευασίες του ενός (1) και πέντε (5) λίτρων.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close