Εσπεριδοειδή βιολογικής καλλιέργειας – Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών


Η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών (ΠΕΣ)  ιδρύθηκε το 1935 στο Αίγιο Αχαΐας, όταν συγχωνεύτηκαν η Ένωση Σταφιδικών Συνεταιρισμών (1918) – πρωτοπόρα της αγροτικής συνεταιριστικής ιδέας και δραστηριότητας στην Ελλάδα – και η Σταφιδική Τράπεζα Βοστίτσης (1923), με κύριο σκοπό τη συγκέντρωση και την εμπορία της σταφίδας των παραγωγών-μελών της.

Το 1983 η Π.Ε.Σ. κάνει την πρώτη προσπαθεια στην Ελλάδα και αρχίζει επιτυχώς την καλλιέργεια, συσκευασία και εξαγωγή Βιολογικής Κορινθιακής Σταφίδας. Αργότερα, η προσπάθειά της επεκτείνεται στην παραγωγή Ελαιολάδου και Εσπεριδοειδών Βιολογικής καλλιέργειας.

Το 2012, η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών είναι η πρώτη συνεταιριστική οργάνωση που μετατρέπεται σε Ανώνυμη Εταιρία.

Οι βιομηχανικές δραστηριότητες αναπτύσσονται στο σύγχρονο ιδιόκτητο κτιριακό συγκρότημα που περιλαμβάνει εργοστάσια επεξεργασίας σταφίδας, ελαιολάδου και εσπεριδοειδών.

Εσπεριδοειδή βιολογικής καλλιέργειας (λεμόνια, πορτοκάλια)

Στη Βόρεια Πελοπόννησο, από την πεδινή ζώνη της επαρχίας Αιγιάλειας μέχρι τις ακτές του Κορινθιακού κόλπου, καλλιεργούνται και παράγονται εξαιρετικής ποιότητας εσπεριδοειδή.

Οι κύριες ποικιλίες εσπεριδοειδών που συσκευάζονται από την Π.Ε.Σ. είναι λεμόνια (“Μαγληνό”) και πορτοκάλια (“Νάβελ” και “Ναβελίνα”).

Η Π.Ε.Σ. διαθέτει ένα σύγχρονο συσκευαστήριο με ψυκτικούς θαλάμους, γραμμή διαλογής και συσκευασίας καθώς και αυτόματες γραμμές συσκευασίας σε δίχτυ και girsac. Οι παραγωγικές διαδικασίες πιστοποιούνται κατά GLOBALGAP.

Η Π.Ε.Σ έχει εμπειρία και δυνατότητα για ποικιλία συσκευασιών ανάλογα με τις ανάγκες των πελατών της.

Όλα τα βιολογικά προϊόντα της Π.Ε.Σ. ελέγχονται από εξειδικευμένους γεωπόνους σε όλα τα στάδια της καλλιέργειας. Τα βιολογικά προϊόντα ελέγχονται και πιστοποιούνται από την ΔΗΩ.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close