Βιολογική Σουλτανίνα – Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών


Η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών (ΠΕΣ)  ιδρύθηκε το 1935 στο Αίγιο Αχαΐας, όταν συγχωνεύτηκαν η Ένωση Σταφιδικών Συνεταιρισμών (1918) – πρωτοπόρα της αγροτικής συνεταιριστικής ιδέας και δραστηριότητας στην Ελλάδα – και η Σταφιδική Τράπεζα Βοστίτσης (1923), με κύριο σκοπό τη συγκέντρωση και την εμπορία της σταφίδας των παραγωγών-μελών της.

Το 1983 η Π.Ε.Σ. κάνει την πρώτη προσπαθεια στην Ελλάδα και αρχίζει επιτυχώς την καλλιέργεια, συσκευασία και εξαγωγή Βιολογικής Κορινθιακής Σταφίδας. Αργότερα, η προσπάθειά της επεκτείνεται στην παραγωγή Ελαιολάδου και Εσπεριδοειδών Βιολογικής καλλιέργειας.

Το 2012, η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών είναι η πρώτη συνεταιριστική οργάνωση που μετατρέπεται σε Ανώνυμη Εταιρία.

Οι βιομηχανικές δραστηριότητες αναπτύσσονται στο σύγχρονο ιδιόκτητο κτιριακό συγκρότημα που περιλαμβάνει εργοστάσια επεξεργασίας σταφίδας, ελαιολάδου και εσπεριδοειδών.

Βιολογική Σουλτανίνα – Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών

Η Σουλτανίνα στην Ελλάδα καλλιεργείται κυρίως στις περιοχές της Κρήτης και της Κορινθίας. Η Π.Ε.Σ. συγκεντρώνει, επεξεργάζεται και εξάγει τόσο στην Ελληνική όσο στην διεθνή αγορά σημαντικές ποσότητες Ελληνικής Σουλτανίνας.

Οι παραγωγοί-μέλη της Π.Ε.Σ. συμβουλεύονται τους ειδικούς επιστήμονες της εταιρίας στη Βιολογική Γεωργία ώστε να παράγουν 100% πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα.

Όλα τα βιολογικά προϊόντα της Π.Ε.Σ. ελέγχονται από εξειδικευμένους γεωπόνους σε όλα τα στάδια της καλλιέργειας. Τα βιολογικά προϊόντα ελέγχονται και πιστοποιούνται από την ΔΗΩ.

Η συσκευασία των βιολογικών προϊόντων πραγματοποιείται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της Π.Ε.Σ. και είναι σύμφωνη μα τα πρότυπα ποιότητας ISO 9001, ISO 22000, BRC και GLOBALGAP.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close