Βιολογικός πελτές τομάτας – Ηλιογέννημα


Τα βιολογικά προϊόντα «Ηλιογέννημα» προέρχονται από τομάτες βιολογικής καλλιέργειας παραγωγής της εταιρείας, στην Ανάβρα του Δήμου Ταμασίου, του Νομού Καρδίτσας.

Η προσπάθεια της τυποποίησης της βιολογικά καλλιεργούμενης τομάτας, άρχισε αρχικά σε αγροτεμάχιο 6,5 στρεμμάτων (φτάνοντας σήμερα τα 50 στρέμματα) και είναι αποτέλεσμα πολυετούς προσπάθειας, γνώσης και εμπειρίας.

Βιολογικός πελτές τομάτας – Ηλιογέννημα

Με τη μεταφορά της πρώτης ύλης στο εργαστήριο αφού πλυθεί καλά και ολοκληρωθεί η διαδικασία της δεύτερης διαλογής, μεταφέρεται με μεταφορική ταινία στον σπαστήρα και πολυτεμαχίζεται.

Με τη βοήθεια της βαρύτητας οδηγείται στην Ραφινέζα όπου διαχωρίζονται ο χυμός της τομάτας, από τους σπόρους και τις φλούδες.

Με τη χρήση ανοξείδωτης αντλίας ο χυμός μεταφέρεται στον προθερμαντήρα και θερμαίνεται σε θερμοκρασία 80-85 βαθμούς κελσίου.

Κατόπιν ο ζεστός χυμός οδηγείται στον απαερωτή όπου σε συνθήκες κενού αέρος επιτυγχάνεται η επιθυμητή συμπύκνωση του χυμού.

Η γεμάτη γεύση του συνεισφέρει στην απογείωση της νοστιμιάς των πιάτων που φτιάχνετε χρησιμοποιώντας όσπρια, ζυμαρικά κλπ.

Η τομάτα πλούσια σε λυκοπένιο το οποίο θεωρείται ότι δρα καταλυτικά στην πρόληψη αρκετών μορφών καρκίνου αλλά και καρδιαγγειακών νοσημάτων, η ντομάτα περιέχει, επίσης, βιταμίνες A, C και Κ, σίδηρο, μαγγάνιο, μαγνήσιο και ασβέστιο.

Επίσης, είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, θειαμίνη, νιασίνη, Β1, Β2, Β6, φυλλικό οξύ, φώσφορο, χαλκό και β-καροτένιο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ντομάτα καθαρίζει το αίμα από τις τοξίνες.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail