AJVAR (ΑΙΒΑΡ) πικάντικο – Οικοτεχνία «Της γης»


Σε δύο κτήματα πέντε και επτά στρεμμάτων καλλιεργούμε από το 2010 διάφορα κηπευτικά, καλοκαιρινά όπως ντομάτες, πιπεριές, μπάμιες, μελιτζάνες και χειμωνιάτικα όπως λάχανα, κουνουπίδια, μπρόκολα κ.ά

Κρατάμε κάθε χρονιά σπόρους και κάνουμε τα δικά μας φυτά από παραδοσιακές ντόπιες ποικιλίες, γιατί γνωριζόμαστε πια και δεν μπορούμε να τις αποχωριστούμε.

Με την προτροπή φίλων, στους οποίους πολύ αρέσανε τα παρασκευάσματά μας, ιδρύσαμε το 2016 την πρώτη οικοτεχνία στον νομό Ροδόπης με αρ. Κ.Η.Μ.Ο. GR73000521, όπου επεξεργαζόμαστε τις παραγωγές μας παράγοντας διάφορες σαλάτες αλοιφές, τουρσιά και αποξηραμένα λαχανικά, αναβιώνοντας παραδοσιακές τοπικές και όχι μόνο συνταγές, αλλά δημιουργώντας και νέες, δικές μας .

Η ΔΗΩ πιστοποιεί από το 2013 την τήρηση των κανόνων της βιολογικής καλλιέργειας αλλά παράλληλα από το 2018 και της παραγωγής των τελικών επεξεργασμένων προϊόντων, μια που η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται τίμια.

Στην πορεία άλλαξαν πολλά στον τρόπο καλλιέργειας και στις διαδικασίες επεξεργασίας, αλλά ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος.

Ποιοτικά προϊόντα, έντιμες τιμές και προσήλωση στο σύνθημά μας:

«Με την βοήθεια της παράδοσης και σεβασμό στην φύση»

AJVAR (ΑΙΒΑΡ) πικάντικο – Οικοτεχνία «Της γης»

Το AJVAR, (ΑΙΒΑΡ), είναι παλιά συνταγή των Βαλκανίων που συνδυάζει μελιτζάνα, πιπεριά Φλωρίνης και ντομάτα, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και το ξύδι. Αρωματίζεται με σκόρδο, καυτερή πιπεριά και διάφορα μυρωδικά.

Η πικάντικη αλλά όχι καυτερή γεύση του, συνδυάζεται με αλμυρά άσπρα τυριά, ιδιαίτερα με την φέτα, ενώ για την απόλαυσή του είναι αρκετή και μια φέτα, ή ένα καρβέλι, καλό ψωμί.

Είναι κατάλληλο για χορτοφαγική (Vegan) διατροφή.

Στην Οικοτεχνία «ΤΗΣ ΓΗΣ» καλλιεργούμε τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε για την παρασκευή των συνταγών μας, συμμορφούμενοι με τους κανόνες της βιολογικής γεωργίας με πιστοποίηση από την ΔΗΩ. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο καθώς και το ξύδι είναι επίσης πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα.

Δεν καλλιεργούμε υβρίδια. Σπέρνουμε και μεγαλώνουμε τα δικά μας φυτά στο θερμοκήπιό – σπορείο μας, από παραδοσιακούς σπόρους τους οποίους κρατούμε από επιλεγμένα φυτά κάθε χρονιάς.

Η χρήση καρπών δικής μας παραγωγής μας επιτρέπει να διαλέγουμε και να επεξεργαζόμαστε μόνο εκείνους που ικανοποιούν τα αυστηρά ποιοτικά κριτήρια που έχουμε καθιερώσει.

Μια που δεν βιαζόμαστε να προωθήσουμε την σοδειά νωπή στην αγορά, κάνουμε την συγκομιδή της παραγωγής όταν έχει ωριμάσει πλήρως σε ποσότητες που επιτρέπουν την επεξεργασία της την ίδια ημέρα και το γευστικό αποτέλεσμα μας ανταμείβει..

Το AJVAR της Οικοτεχίας «ΤΗΣ ΓΗΣ», συσκευάζεται και παστεριώνεται σε γυάλινο βάζο 320γρ. Δεν χρησιμοποιούνται συντηρητικά και μετά το άνοιγμά του διατηρείται στο ψυγείο.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close