Πιπεριές Φλωρίνης – Οικοτεχνία “Της γης”


Σε δύο κτήματα πέντε και επτά στρεμμάτων καλλιεργούμε από το 2010 διάφορα κηπευτικά, καλοκαιρινά όπως ντομάτες, πιπεριές, μπάμιες, μελιτζάνες και χειμωνιάτικα όπως λάχανα, κουνουπίδια, μπρόκολα κ.ά

Κρατάμε κάθε χρονιά σπόρους και κάνουμε τα δικά μας φυτά από παραδοσιακές ντόπιες ποικιλίες, γιατί γνωριζόμαστε πια και δεν μπορούμε να τις αποχωριστούμε.

Με την προτροπή φίλων, στους οποίους πολύ αρέσανε τα παρασκευάσματά μας, ιδρύσαμε το 2016 την πρώτη οικοτεχνία στον νομό Ροδόπης με αρ. Κ.Η.Μ.Ο. GR73000521, όπου επεξεργαζόμαστε τις παραγωγές μας παράγοντας διάφορες σαλάτες αλοιφές, τουρσιά και αποξηραμένα λαχανικά, αναβιώνοντας παραδοσιακές τοπικές και όχι μόνο συνταγές, αλλά δημιουργώντας και νέες, δικές μας .

Η ΔΗΩ πιστοποιεί από το 2013 την τήρηση των κανόνων της βιολογικής καλλιέργειας αλλά παράλληλα από το 2018 και της παραγωγής των τελικών επεξεργασμένων προϊόντων, μια που η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται τίμια.

Στην πορεία άλλαξαν πολλά στον τρόπο καλλιέργειας και στις διαδικασίες επεξεργασίας, αλλά ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος.

Ποιοτικά προϊόντα, έντιμες τιμές και προσήλωση στο σύνθημά μας:

«Με την βοήθεια της παράδοσης και σεβασμό στην φύση»

Πιπεριές Φλωρίνης – Οικοτεχνία “Της γης”

Όταν η ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ αφεθεί να ωριμάσει πάνω στο φυτό και δεν κοπεί πρασινοκίτρινη όπως συνηθίζεται, είναι πραγματικά γλυκιά.

Έτσι λοιπόν συλλέγουμε τις πιπεριές, τις ψήνουμε στα κάρβουνα και αφού τις καθαρίσουμε με το χέρι, προσθέτουμε την «άλμη» που κάνουμε με νερό, θαλασσινό αλάτι και λευκό ξύδι και τις συσκευάζουμε στα βάζα. Αφού δεν χρειάζονται πρόσθετη γλυκύτητα δεν προσθέτουμε ζάχαρη.

Είναι κατάλληλο για χορτοφαγική (Vegan) διατροφή.

Στην Οικοτεχνία «ΤΗΣ ΓΗΣ» καλλιεργούμε τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε για την παρασκευή των συνταγών μας, συμμορφούμενοι με τους κανόνες της βιολογικής γεωργίας με πιστοποίηση από την ΔΗΩ. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο καθώς και το ξύδι είναι επίσης πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα.

Δεν καλλιεργούμε υβρίδια. Σπέρνουμε και μεγαλώνουμε τα δικά μας φυτά στο θερμοκήπιό – σπορείο μας, από παραδοσιακούς σπόρους τους οποίους κρατούμε από επιλεγμένα φυτά κάθε χρονιάς.

Η χρήση καρπών δικής μας παραγωγής μας επιτρέπει να διαλέγουμε και να επεξεργαζόμαστε μόνο εκείνους που ικανοποιούν τα αυστηρά ποιοτικά κριτήρια που έχουμε καθιερώσει.

Μια που δεν βιαζόμαστε να προωθήσουμε την σοδειά νωπή στην αγορά, κάνουμε την συγκομιδή της παραγωγής όταν έχει ωριμάσει πλήρως σε ποσότητες που επιτρέπουν την επεξεργασία της την ίδια ημέρα και το γευστικό αποτέλεσμα μας ανταμείβει..

Ο ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ της Οικοτεχνίας «ΤΗΣ ΓΗΣ», συσκευάζονται και παστεριώνονται σε γυάλινο βάζο. Δεν χρησιμοποιούνται συντηρητικά και μετά το άνοιγμά διατηρούνται στο ψυγείο.

Το βάρος καθαρού προϊόντος είναι 500γραμμάρια

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail