Σέλινο – ΚΤΗΜΑ ΒΙΩΜΑ


Την άνοιξη του 2005 ιδρύεται το Κτήμα Βίωμα, σε ιδιόκτητο αγρόκτημα στην Αριδαία Ν. Πέλλας. Δημιουργούνται οι πρώτες εγκαταστάσεις ενώ παράλληλα οργανώνεται και η πρώτη πειραματική βιολογική φυτεία παραδοσιακών ποικιλιών Τομάτας και Πιπεριάς.

Το Τμήμα Αρωματικών – Φαρμακευτικών Φυτών δημιουργήθηκε το 2005 για την Παραγωγή και πιστοποίηση Βιολογικών Αρωματικών – Φαρμακευτικών Φυτών (Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ)

Από το 2005 έως και σήμερα έχουμε πολλαπλασιάσει εκατομμύρια βιολογικά φυτά κηπευτικών, για επαγγελματίες αγρότες και ερασιτέχνες κηπουρούς. Στόχος μας είναι ο διαρκής εμπλουτισμός του καταλόγου μας με νέες προτάσεις και η συνεχής βελτίωση του πολλαπλασιαστικού μας υλικού.

Από την δημιουργία του φυτωρίου μας ασχοληθήκαμε με επαγγελματισμό στον τομέα παραγωγής, πολλαπλασιαστικού υλικού αρωματικών φυτών. Τομέας που πιστέψαμε και πιστεύουμε, επενδύοντας σημαντικά κεφάλαια και χρόνο, ώστε να είμαστε παρόν στις εξελίξεις όσο αφορά καινούριες τεχνικές και τάσεις της παγκόσμιας αγοράς.

Σήμερα απολαμβάνουμε την συνεργασία και εμπιστοσύνη πολλών επαγγελματιών παραγωγών – μεταποιητών αρωματικών φυτών, σε όλη την Ελλάδα.

Σέλινο

Βιολογικό σπορόφυτο Σέλινου

Σέλινο – Pascal

  • Ποικιλία Σέλινου.
  • Φυτό με πλούσιο φύλλωμα. Κατάλληλο για υπαίθρια καλλιέργεια.
  • Ορθόκλαδη ποικιλία κατάλληλη για νωπή κατανάλωση και για βιομηχανία.
  • Τα φυτά έχουν μέτριο μέγεθος. Τα στελέχη έχουν ανοιχτό πράσινο χρώμα, μεγάλο μέγεθος και είναι γεμάτα. Τα φύλλα έχουν πράσινο χρώμα.
  • Πολύ παραγωγική ποικιλία και επιδεκτική στην λεύκανση.

(Διαθέσιμο από: 20/3/2018)

Σέλινο – Tall Utah

  • ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΦΥΤΟ ΒΛΑΣΤΟΣΕΛΙΝΟΥ (CELERY)
  • Μεσοόψιμη ποικιλία.
  • Τα φυτά ορθόκλαδα, ύψους 50 – 60 εκατοστά.
  • Το φύλλωμα του είναι μέτριας ανάπτυξης , σκούρου πράσινου χρώματος.
Σελινόριζα – Giant prager

  • Κλασική ποικιλία Σελινόριζας.
  • Δημοφιλής σε όλη την Ευρώπη, όπου και καλλιεργείται απο το 1800.
  • Η λευκή και μεγάλη ρίζα της, είναι κατάλληλη για τηγάνισμα και για σούπες.

(Διαθέσιμο από: 20/3/2018)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close