Βιολογικό Πλιγούρι – ΒΙΟβλαστός


BIOβλαστός

Ο σεβασμός στο περιβάλλον και η αναζήτηση αγνών προϊόντων της ελληνικής υπαίθρου για τη σωστή διατροφή και υγεία , μας οδήγησε στην συνεργασία με μικρούς παραγωγούς, οι οποίοι με μεράκι και αγάπη καλλιεργούν πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα άριστης ποιότητας και γεύσης .

Πλιγούρι Βιοβλαστός

Το Πλιγούρι Βιοβλαστός είναι ένα δημητριακό πλούσιο σε φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες. Το πλιγούρι είναι το βρασμένο σιτάρι, το οποίο αφού στεγνώσει αλέθεται σε τραχείς κόκκους.

Η προετοιμασία μαγειρέματός του είναι εύκολη ˗ απλά μουλιάζεται σε λίγο βραστό νερό (ή ζωμό) μέχρι να το απορροφήσει. Mπορείτε να αντικαταστήσετε με αυτό το αποφλοιωμένο ρύζι και τα μακαρόνια, ιδιαίτερα αν θέλετε να χάσετε βάρος.

Σε σχέση με άλλα δημητριακά, έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι μετά την κατανάλωσή του ανεβάζει τη γλυκόζη του αίματος πολύ πιο ήπια, με αποτέλεσμα να θεωρείται άριστη πηγή υδατανθράκων για διαβητικούς.

Eπιπλέον, λόγω του χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, θεωρείται ότι έχει υψηλό δείκτη κορεσμού ή με άλλα λόγια σάς χορταίνει περισσότερο σε σύγκριση με άλλες πηγές υδατανθράκων, όπως το ρύζι και οι πατάτες, ενώ ουσιαστικά δίνει την ίδια ενέργεια

Περιέχει πολύ περισσότερες φυτικές ίνες από το άσπρο ρύζι και τα μακαρόνια και σημαντικές ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος B, όπως η θειαμίνη, η ριβοφλαβίνη και ιδιαίτερα η νιασίνη, που είναι απαραίτητες για τον ομαλό μεταβολισμό και τη σωστή λειτουργία των νευρικών κυττάρων, άρα και του εγκεφάλου.

Eκτός όμως από αυτές τις βιταμίνες, περιέχει βιταμίνη E, που συμβάλλει στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, τριπλάσιο κάλιο και τετραπλάσιο φώσφορο.

Σε σχέση με τα μακαρόνια και το άσπρο ρύζι, και σημαντικές ποσότητες μεταλλικών στοιχείων, όπως ο σίδηρος, το μαγνήσιο και ο ψευδάργυρος, αλλά και ιχνοστοιχείων, όπως το σελήνιο, που έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Tέλος, η συστηματική κατανάλωσή του μπορεί μακροπρόθεσμα να βοηθήσει στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Το Πλιγούρι Βιοβλαστός χρησιμοποιείτε ωμό σε σαλάτες π.χ. ταμπουλέ ή μαγειρεμένο αντί για ρύζι σε πιλάφια, ντολμάδες, γεμιστά κ.α.

Το πλιγούρι πρέπει να γνωρίζετε ότι έχει την ιδιότητα να «τραβάει» τα υγρά του άρα πρέπει να αφήνετε λίγο νερό παραπάνω για να μην στεγνώσει το φαγητό.

Πρέπει επίσης να προσέξετε να μην το μουλιάσετε ή να μην το βράσετε πολύ ώρα για να μη χάσει τη γεύση του.

Διατροφικά στοιχεία ανα 100 γρ
  • Ενέργεια : 1324 kj / 312 kcal
  • Λιπαρά : 1,38 γρ
  • Κορεσμένα λίπη : 0,22 γρ
  • Υδατάνθρακες : 52,2 γρ
  • Φυτ.Ινες 11,4 γρ
  • Σάκχαρα : 1,2 γρ
  • Πρωτεΐνες : 22,80 γρ
  • Νάτριο : 0,022 γρ

Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close