Assyrtiko de Louros – Οινοποιείο Χατζηδάκη


Οι εγκαταστάσεις και οι αμπελώνες του οινοποιείου βρίσκονται εντός της ζώνης Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) «Σαντορίνη» και ειδικότερα στα χωριά Πύργος Καλλίστης, Μεγαλοχώρι, Εμπορείο και Ακρωτήρι.

Καλλιεργούνται συνολικά 10 εκτάρια αμπελιών, σε υψόμετρο από 70 έως και 350 μέτρα, με κυρίως νότιο ή νοτιοανατολικό προσανατολισμό και με τις λευκές ποικιλίες Ασύρτικο, Αηδάνι και την ερυθρή ποικιλία Μαυροτράγανο.

Σε όλους τους αμπελώνες εφαρμόζεται το σύστημα της βιολογικής καλλιέργειας (Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων ΔΗΩ).

Assyrtiko de Louros – Οινοποιείο Χατζηδάκη

Assyrtiko de Louros, ΠΟΠ Σαντορίνη, 100% Ασύρτικο.

Σταφύλια από επιλεγμένους αμπελώνες της θέσης Λούρος στον Πύργο Καλλίστης σε υψόμετρο από 180 έως και 220 μέτρα.

Οινοποίηση: παραμονή του γλεύκους με τα στέμφυλα για 12 ώρες, διαχωρισμός του γλεύκους από τα στέμφυλα, απολάσπωση και ζύμωση με επιλεγμένες ζύμες στους 18°C. Αποζύμωση και ωρίμανση πάνω στις οινολάσπες για 24 μήνες σε παλιά βαρέλια. Εμφιαλώνεται χωρίς φιλτράρισμα.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Κίτρινο χρώμα με έντονες χρυσαφί ανταύγειες, νότες ευγενικής οξείδωσης, αρώματα κίτρινων ώριμων φρούτων και μπαχαρικών της ανατολής, δυναμική ορυκτή γεύση με χαρακτηριστική οξύτητα και μακρά τανική επίγευση.

Απολαύστε το στους 12- 14° C. Συνοδεύει όστρακα, λευκά και ροζέ κρέατα, κυνήγι, αλλά και μεγάλης ωρίμανσης τυριά. Επιδέχεται παλαίωση για περισσότερο από 10 χρόνια.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close