Ασύρτικο – ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ


Η ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ εδρεύει στη καρδιά του μεγαλύτερου ΠΟΠ Αμπελώνα της Ελλάδας, τη μυθική Νεμέα, όπου εδώ και 35 αιώνες φύεται και καλλιεργείται η ευγενής ερυθρή ποικιλία, το αγιωργίτικο.

Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας που δημιουργήθηκαν το 2007, παράγουμε οίνους υψηλής ποιότητας με τη χρήση των πιο πρόσφατων τεχνολογιών οινοποίησης, πάντα με σεβασμό στη παράδοση.

Οι αμπελώνες μας εκτείνονται στο κέντρο της ιστορικής κοιλάδας της Νεμέας σε υψόμετρο 340 έως 380m. Το ιδιαίτερο μικροκλίμα της περιοχής, ο σωστός προσανατολισμός των αμπελώνων καθώς και το ανεξάντλητα εύφορο έδαφος είναι οι βασικοί παράγοντες, οι οποίοι μαζί με την επιμέλεια και την επιμονή για προσεκτική καλλιέργεια μας ανταποδίδουν κάθε χρονιά με μοναδικά κρασιά υψηλής ποιότητας.

Με προτεραιότητα μας την προώθηση της βιολογικής γεωργίας και των ελληνικών βιολογικών κρασιών, τα τελευταία χρόνια προσθέτουμε σε κάθε εσοδία και μία νέα ετικέτα βιολογικού οίνου.

Το οινοποιείο μας είναι διαπιστευμένο για την παραγωγή βιολογικών οίνων από τον Οργανισμό ΔΗΩ.

Ασύρτικο – ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Ποικιλιακή σύνθεση: Ασύρτικο 100%

Το Βιολογικό Ασύρτικο Αθανασίου 2016 κατέκτησε το ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ στο Διεθνή Διαγωνισμό οίνου Βρυξέλλών (Concours Mondial de Bruxelles 2017).

Έπειτα από τη μεγάλη διάκριση που απονεμήθηκε στη Θεσσαλονίκη με το Χρυσό μετάλλιο το Μάρτιο, το Ασύρτικο Αθανασίου συνεχίζει να αποσπά διακρίσεις στους σημαντικότερους παγκόσμιους διαγωνισμούς αποδεικνύοντας τη μοναδικότητά και την υψηλή ποιότητα που το χαρακτηρίζει.

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοπόννησος

Αλκοολικός βαθμός: 14%

Οινοποίηση: Προζυμωτική εκχύλιση στους 8οC για 14 ώρες. Ζύμωση σε χαμηλή θερμοκρασία για τρεισήμισι εβδομάδες. Ωρίμανση για 6 μήνες sur lie με Batonage εβδομαδιαίως.

Χαρακτηριστικά:

  • Λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα
  • Εκρηκτικό αρωματικό δυναμικό που κυμαίνεται από εσπεριδοειδή σε βότανα
  • Πλούσια δομημένο σώμα, γεμάτο, με λιπαρή αίσθηση
  • Πολύπλοκη μακρά επίγευση με νότες γιασεμιού, βοτάνων και τσάι του βουνού

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close