CLOS STEGASTA Μαυροτράγανο – ΤΗΝΙΑΚΟΙ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΑΕ


Τα κρασιά T-ΟINOS προέρχονται από τέσσερα αμπελοτόπια συνολικής έκτασης 130 στρεμμάτων, σε αργιλοαμμώδες έδαφος με γρανιτικό υπόστρωμα, περιμετρικά του χωριού Φαλατάδος, στα Στεγαστά και στον Ράσωνα.

Παράγονται οι λευκές ποικιλίες Ασύρτικο και Μαλαγουζιά, οι ερυθρές Μαυροτράγανο και Αυγουστιάτης.

Η φύτευση των αμπελώνων, που βρίσκονται σε υψόμετρο 400-450m είναι πυκνή1.000-1.150 φυτά ανά στρέμμα. Με δεδομένο πως η περιοχή είναι προστατευόμενη δεν έχουν γίνει παρεμβάσεις για τη φύτευση των αμπελιών, ενώ όλα τα κρασιά αποτελούν προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας (Οργανισμός Πιστοποίησης ΔΗΩ).

Τα αμπέλια κλαδεύονται σε «gobelet sur échalas» (στα ελληνικά: κύπελλο), τον παραδοσιακός τρόπος κλαδέματος στους μεσογειακούς αμπελώνες.

CLOS STEGASTA Μαυροτράγανο

Ερυθρός οίνος

Σκούρο, κόκκινο χρώμα. Πιπέρι, μπαχάρι και κόκκινα κεράσια στη μύτη, με νότες δρυός. Ο ουρανίσκος είναι γεμάτος και πλούσιος. Η επίγευση είναι πολύ μακριά, προδίδοντας πολύ μεγάλη ικανότητα παλαίωσης.

  • 100% Μαυροτράγανο
  • AΠΟΔΟΣΗ 400 κιλά / στρέμμα
  • ΑΛΚΟΟΛΗ 14,5%
  • ΕΔΑΦΟΣ Αμμοαργιλώδες με γρανιτικό υπόστρωμα, βιολογικός αμπελώνας

Ολόκληρα τα σταφύλια τοποθετήθηκαν σε ανοιχτές, ξύλινες δεξαμενές των 3,5 τόνων

και ζυμώθηκαν με γηγενείς ζύμες σε ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας. Η μηλογαλακτική ζύμωση ολοκληρώθηκε στα βαρέλια.

Το κρασί ωρίμασε για 16-18 μήνες σε γαλλικά, δρύινα βαρέλια. 30% των βαρελιών που χρησιμοποιήθηκαν ήταν καινούργια.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close