Δίψακος – Οργανικοί Οίνοι Δημακόπουλος


Δημακόπουλος Βιολογικοί Οίνοι

Ο Γιώργος Δημακόπουλος έχοντας την εμπειρία του καλλιεργητή της γης από μικρή ηλικία μαζί με τη σύζυγο του, Βαρβάρα Σπηλιωτοπούλου, αριστούχου Τ. Γεωπονίας, αναμόρφωσαν τα αγροτεμάχια τους σε ιδιόκτητους αμπελώνες στην περιοχή Βασιλικό Αχαϊας σε υψόμετρο 130 μέτρα από τη θάλασσα, φυτεύοντας νέες ποικιλίες και παράλληλα έχτισαν το σύγχρονο οινοποιείο.

Αποτελεί μια κάθετη μονάδα οινοποίησης και εμφιάλωσης κρασιών, όπου ακολουθούνται οι πλέον σύγχρονες μέθοδοι με όσο το δυνατόν πιο εξελιγμένο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Το κλειδί για κρασιά ανώτερης ποιότητας είναι οι μικρές στρεμματικές αποδόσεις και ο βιολογικός τρόπος καλλιέργειας των αμπελώνων.

Οι ίδιοι έχουν την επίβλεψη κάθε σταδίου της παραγωγικής διαδικασίας των πολυποικιλιακών κρασιών τους από το αμπέλι μέχρι το μπουκάλι.

Δίψακος – Οργανικοί Οίνοι Δημακόπουλος

Ποικιλιακή Σύνθεση

Κρασί Ερυθρό Ξηρό, Επιλογή 9 ποικιλιών

Εσοδεία 2013

Οργανοληπτικοί χαρακτήρες

Φλογερό, ρουμπινι χρώμα Φρέσκα πλούσια, ντελικάτα πικάντικα αρώματα. Φρέσκο, πλούσιο, λιπαρό δροσερό Ισορροπημένο στη γεύση

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C-18°C

Αρμονία γεύσεων

Συνοδεύει: πιάτα με ζυμαρικά και εξαντρίκ σάλτσες, λιπαρά καπνιστά ψάρια, θαλασσινά μαγειρεμένα χωρίς ντομάτα, πουλερικά.

Περισσότερα στοιχεία

Ένα ιδιαίτερο ερυθρό κρασί με ξεχωριστή προσωπικότητα και έντονη έκφραση του terroir, από τους ημιορεινούς οικογενειακούς αμπελώνες στο Βασιλικό Πατρών, στην Βόρεια Πελοπόννησο

Αντανακλά την φιλοσοφία οινοποίησης του παραγωγού για ένα πολυποικιλιακό ερυθρό κρασί ποιότητας.

Ο Οργανισμός Πιστοποίησης ΔΗΩ έχει την επίβλεψη και τον άμεσο έλεγχο των πιστοποιήσεων των αμπελώνων εδώ και μια δεκαετία καθώς και του οινοποιείου από το έτος που ιδρύθηκε.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail