Ο αμπελώνας και το οινοποιείο μας βρίσκονται στην κεντρική Ελλάδα, κοντά στους Δελφούς. Καλλιεργούμε μόνο σπάνιες αρχαίες ελληνικές ποικιλίες αμπέλου. Ο αμπελώνας βρίσκεται στο όρος “Βαρδούσια”, σε υψόμετρο 800 μέτρων, μέσα σε παρθένο περιβάλλον.
Για να παράγουμε το κρασί μας ακολουθούμε μόνο παραδοσιακές μεθόδους και χρησιμοποιούμε ξύλινες δεξαμενές και τοπικά φυσικά υλικά.
Διατηρούμε με υπερηφάνεια τον τελευταίο αμπελώνα στον κόσμο με την ποικιλία αμπέλου “Κοσμάς”, μια σπάνια ορεινή ελληνική ποικιλία αμπέλου της κεντρικής Ελλάδας, την οποία διασώσαμε και καλλιεργούμε μόνο εμείς.
Όλα τα προϊόντα μας είναι φυσικά και βιολογικά. Από την αρχή της παραγωγής κρασιού και μέχρι το τελικό προϊόν, αποφεύγουμε οποιαδήποτε χρήση θειωδών, χημικών, σταθεροποιητικών ή άλλων πρόσθετων ουσιών.
Αγαπάμε τη φύση και η φιλοσοφία ζωής μας, είναι να δημιουργούμε προϊόντα με μηδενικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
“ΔΩΡΙΚΟΣ” Λευκός ξηρός, Orange, 750mL – «ΟΙΝΟΙ ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΡΑ ΙΚΕ»
Ποικιλία σταφυλιών: Ορεινός Ροδίτης και Μαλαγουζιά
Περιγραφή: Προέρχεται από τις ποικιλίες μαλαγουζιά (ποικιλία λευκή, ευγενική) και ορεινό ροδίτη, (σπάνιος κλώνος ροδίτη ο οποίος έχει έντονο χρώμα του ρουμπινιού). Το κρασί είναι πλούσιο σε αρώματα και λεπτό στην γεύση. Σε αντίθεση με τα άλλα λευκά κρασιά που πρέπει να καταναλωθούν σε ένα έτος , το συγκεκριμένο παλαιώνει λόγω της τεχνικής που οινοποιείται, με αποτέλεσμα να είναι πιο πλούσιο σε οργανικά συστατικά και να έχει πιο λαμπερό χρώμα. Οινοποιείται παραδοσιακά μαζί με τα στέμφυλα σε ανοιχτές δρύινες δεξαμενές με τη χρήση κλαδιών έλατου και λίθων ποταμών στην κορυφή, για την προστασία του σταφυλοπολτού από την οξείδωση. Αυτή η πρακτική εκκρίνει φυσικά κάποια ρητίνη έλατου στο μούστο. Το ρετσίνι του έλατου, θα προσθέσει αντισηπτική προστασία, υφή και κάποια γεύση στο κρασί, δίνοντάς του μια μοναδική σφραγίδα
Χρώμα: Πορτοκαλίζον, λαμπερό με ανταύγειες, χρυσαφί. κάποιες χρονιές ελαφρά θολό.
Άρωμα: Λεπτά αρώματα φρούτων του δάσους, μάνγκο, εσπεριδοειδών, ροδάκινου. Ελαφρές νότες ρετσινιού.
Γεύση: Ισορροπημένο σώμα, μαλακές τανίνες, επίγευση που διαρκεί.
Προτεινόμενα συνοδευτικά πιάτα: Πίνεται στους 10-12 βαθμούς Κελσίου. Συνοδεύει σαλάτες, πουλερικά, ψάρι και λόγω της διαδικασίας οινοποίησής του, ελαφρά γεύματα και μαλακά τυριά. Το συγκεκριμένο κρασί έχει τη δυνατότητα παλαίωσης στην φιάλη.
Βιολογικό προϊόν πιστοποιημένο από τον Οργανισμό Ελέγχου & Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ